MALO DRUGAČE
Najbolj sočen pečen piščanec z jabolki
Sladko-slana kombinacija bo navdušila vsakogar.
Odpri galerijo
Sladko-slana kombinacija piščanca in jabolk bo očarala še tako zahtevnega gurmana, tudi zato, ker je tako pripravljeno meso izjemno sočno, kuhanje traja vsega skupaj 45 minut.
Idealni prilogi sta riž ali krompir, tu pa je recept za pečenega piščanca z jabolki.
Potrebujete
- 80 gramov piščančjih prsnih filejev brez kosti
- sveže mleti poper in sol po okusu
- žličko suhega rožmarina
- dve žlici oljčnega olja
- žlico masla
- dve jabolki
- 50 gramov gorgonzole
Priprava
- Pečico segrejte na 220 stopinj Celzija.
- Pekač premažite z oljem.
- Piščančje prsi po dolžini prerežite na polovico, začinite jih s soljo, poprom in rožmarinom.
- V preostalem oljčnem olju v ponvi stopite maslo in na hitro popecite meso, da z vseh strani dobi rjavo barvo.
- Meso prestavite v pekač.
- V ponvi na ostanku maščobe popecite na rezine narezana jabolka. Pecite jih tako dolgo, da dobijo rjavo barvo in se zmehčajo.
- Z žlico jih razpredite okoli mesa, nekaj rezin položite na meso.
- Vse skupaj pečici pecite deset minut, po jedi razporedite sir ter pecite še dve minuti, da se meso povsem zapeče in sir stopi, piše 24sata.hr.