MALO DRUGAČE

Najbolj sočen pečen piščanec z jabolki

Sladko-slana kombinacija bo navdušila vsakogar.
Fotografija: Piščanec in jabolka so okusna kombinacija. (Fotografija je simbolična.) FOTO: Elena_danileiko/Gettyimages 
Odpri galerijo
Piščanec in jabolka so okusna kombinacija. (Fotografija je simbolična.) FOTO: Elena_danileiko/Gettyimages 

Sladko-slana kombinacija piščanca in jabolk bo očarala še tako zahtevnega gurmana, tudi zato, ker je tako pripravljeno meso izjemno sočno, kuhanje traja vsega skupaj 45 minut.

Idealni prilogi sta riž ali krompir, tu pa je recept za pečenega piščanca z jabolki.

Potrebujete

  • 80 gramov piščančjih prsnih filejev brez kosti
  • sveže mleti poper in sol po okusu
  • žličko suhega rožmarina
  • dve žlici oljčnega olja
  • žlico masla
  • dve jabolki
  • 50 gramov gorgonzole

Piščanec z jabolki. FOTO: Gbh007/Getty images
Piščanec z jabolki. FOTO: Gbh007/Getty images

Priprava

  • Pečico segrejte na 220 stopinj Celzija.
  • Pekač premažite z oljem.
  • Piščančje prsi po dolžini prerežite na polovico, začinite jih s soljo, poprom in rožmarinom.
  • V preostalem oljčnem olju v ponvi stopite maslo in na hitro popecite meso, da z vseh strani dobi rjavo barvo.
  • Meso prestavite v pekač.
  • V ponvi na ostanku maščobe popecite na rezine narezana jabolka. Pecite jih tako dolgo, da dobijo rjavo barvo in se zmehčajo.
  • Z žlico jih razpredite okoli mesa, nekaj rezin položite na meso.
  • Vse skupaj pečici pecite deset minut, po jedi razporedite sir ter pecite še dve minuti, da se meso povsem zapeče in sir stopi, piše 24sata.hr.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije