SLADKANJE
Najboljše palačinke, ki se kar stopijo v ustih
Priljubljene palačinke pripravite po malce drugačnem receptu.
Odpri galerijo
Palačinke so ena od vedno dobrodošlih jedi. Odlične so za zajtrk, priležejo se pri kosilu, včasih zadišijo za večerjo.
Oplemenitene s sezonskim sadjem so še okusnejše, poglejte pa recept za ameriške, ki so puhaste, rahle in se kar stopijo v ustih.
Sestavine:
- 500 gramov moke
- štiri žlice mletega sladkorja
- 30 gramov svežega kvasa
- 240 mililitrov mleka
- dve veliki jabolki
- pol žličke soli
- dve žlički vaniljevega sladkorja
- dve jajci
- žlica olja ali masla
- olje za cvrtje
Priprava:
- Najprej pripravite kvasec: v posodico nadrobite kvas, dodajte malo moke, toplega (ne vročega) mleka in malo sladkorja.
- Zmešajte in počakajte, da se začno tvoriti mehurčki.
- Medtem ko kvas vzhaja, pripravite jabolka: olupite jih, odstranite peške in narežite na tanke rezine.
- Pripravite testo: moko presejte v posodo. Na sredini naredite luknjico in vanjo vlijte vzhajan kvas.
- V lončku zmešajte mleko, jajca, maščobo, sol in preostale sestavine ter jih počasi dodajte kvasu in moki, vse skupaj zmešajte v testo.
- Homogeno pustite počivati približno 40 minut.
- Nato mu dodajte pripravljena jabolka.
- Iz testa oblikujte majhne palačinke in jih ocvrite v ponvi.
- Ocvrte položite na papirnato brisačo, da bo vpila odvečno maščobo, priporoča portal Gazeta.
Preberite še:
Predstavitvene informacije
Komentarji:
21:00
Po francosko je zdravo