SLADKANJE

Najboljše palačinke, ki se kar stopijo v ustih

Priljubljene palačinke pripravite po malce drugačnem receptu.
Fotografija: FOTO: Noirchocolate/Getty images
Odpri galerijo
FOTO: Noirchocolate/Getty images

Palačinke so ena od vedno dobrodošlih jedi. Odlične so za zajtrk, priležejo se pri kosilu, včasih zadišijo za večerjo.

Oplemenitene s sezonskim sadjem so še okusnejše, poglejte pa recept za ameriške, ki so puhaste, rahle in se kar stopijo v ustih.

FOTO: Mikafotostok/Getty images
FOTO: Mikafotostok/Getty images

Sestavine:

  • 500 gramov moke
  • štiri žlice mletega sladkorja
  • 30 gramov svežega kvasa
  • 240 mililitrov mleka
  • dve veliki jabolki
  • pol žličke soli
  • dve žlički vaniljevega sladkorja
  • dve jajci
  • žlica olja ali masla
  • olje za cvrtje

FOTO: Margouillatphotos/Getty images
FOTO: Margouillatphotos/Getty images

Priprava:

  • Najprej pripravite kvasec: v posodico nadrobite kvas, dodajte malo moke, toplega (ne vročega) mleka in malo sladkorja.
  • Zmešajte in počakajte, da se začno tvoriti mehurčki.
  • Medtem ko kvas vzhaja, pripravite jabolka: olupite jih, odstranite peške in narežite na tanke rezine.
  • Pripravite testo: moko presejte v posodo. Na sredini naredite luknjico in vanjo vlijte vzhajan kvas.
  • V lončku zmešajte mleko, jajca, maščobo, sol in preostale sestavine ter jih počasi dodajte kvasu in moki, vse skupaj zmešajte v testo.
  • Homogeno pustite počivati približno 40 minut.
  • Nato mu dodajte pripravljena jabolka.
  • Iz testa oblikujte majhne palačinke in jih ocvrite v ponvi.

FOTO: Mikhail Shapovalov/Getty images
FOTO: Mikhail Shapovalov/Getty images

  • Ocvrte položite na papirnato brisačo, da bo vpila odvečno maščobo, priporoča portal Gazeta.

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije