Najboljši triki za manj mastne krofe

Če na klasične, ocvrte krofe prisegate tudi sami in jih imate raje od pečenih v pečici, poglejte trik, po zaslugi katerega bodo med cvrenjem vpili manj maščobe.
Skrivnost je v alkoholu
Slaščičarji priporočajo, da testu dodate majhno količino alkohola: ruma, žganja ali vodke, piše Zadovoljna.hr.
Ta bistveno izboljša teksturo krofov in zmanjša količino maščobe, ki jo vpijejo med cvrtjem.
Razlog je preprost: alkohol pri visokih temperaturah izhlapi hitreje kot voda, kar pomeni, da testo ostane lahkotno in vpije manj olja.
Dovolj je, da v testo dodate eno žlico izbranega alkohola. Posebno priljubljen je rum, ki končnemu izdelku zagotavlja še prijeten vonj in aromo, vodka je prav tako dobra izbira, kajti nima izrazitega okusa, hkrati pripomore k rahlejšemu in mehkejšemu testu.

Še drugi triki za manj mastne krofe:
Prava temperatura olja
Idealna temperatura za cvrenje krofov je med 170 in 180 stopinjami Celzija. Če je olje prehladno, bo testo vpilo preveč maščobe, če je prevroče, bodo krofi zunaj preveč zapečeni, znotraj pa surovi.
Ne prenatrpajte posode
Če v olje naenkrat položite preveč krofov, bo temperatura preveč padla in krofi bodo vpili več maščobe. Cvrite jih manj hkrati.
Dovolj olja
Krofi morajo v olju prosto plavati in se ne smejo dotikati dna posode, saj se tako enakomerno spečejo in ne vpijejo preveč maščobe.
Dobro vzhajano testo
Tako se bo razvila boljša struktura in krofi bodo bolj zračni.
Papirnate brisačke
Po cvrenju krofe položite na papirnate brisačke, da vpijejo odvečno olje.