DOBER TEK

Neobičajna začimba za odličen pečen krompir

Če boste krompirju dodali začimbo, ki je praviloma nihče ne povezuje z njim, boste nad rezultatom prijetno presenečeni.
Fotografija: Krompir s cimetom ni običajna, je pa okusna kombinacija. FOTO: Wmaster890/gettyimages
Odpri galerijo
Krompir s cimetom ni običajna, je pa okusna kombinacija. FOTO: Wmaster890/gettyimages

Priprava pečenega krompirja ni zapletena, je pa zadeve vedno mogoče izboljšati z dodajanjem različne zelenjave ali začimb. Ena od njih je cimet.

Ta je praviloma sestavina sladkih peciv in toplih napotkov, a tudi krompir oplemeniti z okusom, ki bo mnoge prijetno presenetil, piše 24sata.hr.

Zakaj torej ne bi poskusili pripraviti pečenega krompirja z njim.

Sestavine:

  • 700 gramov krompirja
  • pet strokov česna
  • tri žlice olivnega olja
  • večja cimetova palčka
  • žlička soli
  • pol žličke mletega popra

Priprava:

  • Pečico segrejte na 160 stopinj Celzija. Krompir operite, olupite in narežite na kocke, z robovi dolžine približno tri centimetre.
  • Prelijte ga z olivnim oljem, posolite, popoprajte, dobro premešajte in tako pripravljenega stresite v pekač.
  • Po njem razporedite stroke česna in na manjše koščke zlomljen cimet.
  • Pecite približno eno uro, krompir občasno premešajte.
  • Temperaturo povečajte na 220 stopinj Celzija in pecite še 15 minut.
  • Pečenega takoj postrezite.

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije