DOBER TEK
Neobičajna začimba za odličen pečen krompir
Če boste krompirju dodali začimbo, ki je praviloma nihče ne povezuje z njim, boste nad rezultatom prijetno presenečeni.
Odpri galerijo
Priprava pečenega krompirja ni zapletena, je pa zadeve vedno mogoče izboljšati z dodajanjem različne zelenjave ali začimb. Ena od njih je cimet.
Ta je praviloma sestavina sladkih peciv in toplih napotkov, a tudi krompir oplemeniti z okusom, ki bo mnoge prijetno presenetil, piše 24sata.hr.
Zakaj torej ne bi poskusili pripraviti pečenega krompirja z njim.
Sestavine:
- 700 gramov krompirja
- pet strokov česna
- tri žlice olivnega olja
- večja cimetova palčka
- žlička soli
- pol žličke mletega popra
Priprava:
- Pečico segrejte na 160 stopinj Celzija. Krompir operite, olupite in narežite na kocke, z robovi dolžine približno tri centimetre.
- Prelijte ga z olivnim oljem, posolite, popoprajte, dobro premešajte in tako pripravljenega stresite v pekač.
- Po njem razporedite stroke česna in na manjše koščke zlomljen cimet.
- Pecite približno eno uro, krompir občasno premešajte.
- Temperaturo povečajte na 220 stopinj Celzija in pecite še 15 minut.
- Pečenega takoj postrezite.