Odličen trik z aluminijasto folijo: preden uporabljeno zavržete, z njo storite tole
Aluminijasta folija je nepogrešljiva v domala vsaki kuhinji. Njena uporabnost je široka: vanjo zavijemo jedi, z njo med peko pokrivamo pecivo, da se ne bi preveč zapeklo, sendviči v njej dlje ohranijo svežino in še bi lahko naštevali.
Vendar tako kot s plastičnimi vrečkami ter papirnatimi brisačami, z njo ustvarjamo odpadke. Da bi bilo teh čim manj, je treba s folijo ravnati racionalno ter jo, kadar je to mogoče, reciklirati in jo uporabiti večkrat.
A naj tudi tedaj, ko ni več primerna za zavijanje ali pokrivanje živil, ne roma takoj med odpadke. V tem primeru jo lahko spremenite v pripomoček za pomivanje posode.
Kako?
Folijo zmečkajte v kepo in z njo zdrgnite stekleno, keramično ali posodo iz nerjavečega jekla. Uporaba ni priporočljiva le na površinah z občutljivimi premazi.
S tako izdelanim čistilnim pripomočkom boste s površin zlahka odstranili ostanke hrane, maščobo in tudi testo, ki se pri peki kruha, potic, piškotov ali pri pripravi domačih njokov med mesenjem prilepi na pult.
Na običajni spužvi se v vseh teh primerih nabere toliko ostankov, da velikokrat ni več uporabna, torej boste z aluminijasto folijo tudi tej podaljšali življenjsko dobo, svetuje Dnevnik.hr.