ČIŠČENJE

Pet minut za čisto mikrovalovno pečico

Ker v mikrovalovki pripravljate številne jedi, se v njej hitro pojavijo madeži, ki pa so nepremagljivi le na prvi pogled.
Fotografija: Trdovratne madeže v mikrovalovki zmehčata voda in limona. FOTO: Thinkstock
Odpri galerijo
Trdovratne madeže v mikrovalovki zmehčata voda in limona. FOTO: Thinkstock

Mikrovalovka je koristen gospodinjski pripomoček, v notranjosti katerega pa med pripravo ali pogrevanjem jedi nastajajo madeži, ki povzročajo nemalo preglavic. A v resnici niso tako trdovratni, kot se zdi. S pravimi pripomočki bodo premagljivi brez težav.

Mogočna limona

Pri nepogrešljiv je limona.  V posodo, ki je primerna za uporabo v mikrovalovki, nalijte vodo in ji dodajte na rezine narezan sadež.
Vse skupaj do vretja segrevajte v pečici in v njej pustite še nekaj minut, da para začne mehčati madeže maščobe. Posodo nato odstranite in obrišite stene.
Namesto limone lahko uporabite alkoholni kis. Voda in kis naj bosta v razmerju ena proti ena. Če madeži po prvem poskusu še ostanejo, postopek ponovite.

Jedilna soda in voda

Dobrodošla je tudi jedilna soda. V dva litra mlačne vode stresite štiri žlice prahu in z mešanico obrišite stene pečice. Za trdovratnejše madeže uporabite gostejšo pasto in jo pustite učinkovati nekaj minut, nato pa splaknite in notranjost naprave do suhega obrišite.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije