JESENSKA KLASIKA
Recept: odlična bučna juha
Poglejte recept za bučno juho, ki vas ne bo razočarala.
Odpri galerijo
Jesen je čas številnih sezonskih pridelkov, ki zorijo na njivah in vrtovih, mednje pa sodijo tudi buče.
Te so stalnica jesenske prehrane in ena od klasičnih, iz njih pripravljenih jedi je bučna juha. Ta ni le okusna, ampak je tudi izjemno zdrava in preprosta za pripravo. Preizkusite recept, ki vas zagotovo ne bo razočaral.
Sestavine za tri osebe
- 300 gramov maslene buče
- dve veliki žlici masla
- ena nasekljana rdeča čebula
- pol litra piščančje jušne osnove
- sol, muškatni orešček in poper po okusu
Priprava
- Bučo narežite na trakove, dolžine dva centimetra in pol.
- V večjem loncu stopite maslo.
- Dodajte čebulo in pražite, da se razpusti.
- Dodajte na trakove narezano bučo, na hitro popražite in zalijte z juho.
- Kuhajte, da se buča zmehča.
- Ko se buča skuha, vse skupaj zlijte v sekljalnik ali zmešajte s paličnim mešalnikom. Začinite in servirajte.
- Po želji lahko postreženi juhi dodate malo kisle smetane.