Sneg iz beljakov je tista sestavina biskvitnega testa, ki poskrbi za rahlo pecivo, včasih pa je osnovna sestavina sladic. Ne glede na to, kako ga nameravate uporabiti, najboljši je tedaj, ko je resnično čvrst. Da bi vedno bil tak, slaščičarski mojstri nizajo nekaj trikov.
Hladna kovinska posoda
Najboljši sneg nastane v kovinski posodi. Preden vanjo daste beljake, jo za deset minut skupaj z metlicami mešalnika postavite v hladilnik, šele nato se lotite stepanja. Res je, da bo v hladnejši posodi sneg nastajal dlje, a bo čvrstejši in stabilnejši, kot če bi ga pripravili v plastični posodi sobne temperature, so zapisali na portalu Chowhound.com.
Starost jajc
Bolje bo, če boste uporabili tri dni stara in ne povsem sveža jajca. Sneg bo tako obstojnejši.
Čisti pribor
Če želite popoln sneg pazite, da bo pribor, s katerim ga pripravljate, povsem čist in brez kančka maščobe. Nekateri kuharski mojstri priporočajo, da posodo, preden vanjo daste jajca, premažete s polovico limone, razkriva The Guardian.
Previdno pri ločevanju
Kadar beljake ločujete od rumenjakov, pazite, da v beljakih ne ostane niti kančka rumenjaka, v nasprotnem primeru sneg ne bo tak, kot naj bi bil. Če rumenjak vendarle pride v beljake, ga odstranite z žlico.
Malo soli za boljše učinke
Pred stepanjem v beljake dodajte ščepec soli, tako bo sneg obstojnejši. Beljake najprej stepajte pri manjši hitrosti, nato pa jo počasi povečujte. Če je v receptu navedeno, da dodajte sladkor, izberite tistega v prahu. Za še boljši učinek po tem, ko beljakom postopoma dodate sladkor, uporabite kapljico kisline, denimo kisa ali soka limone. Tudi ta omogoča stabilnost zmesi.
Hvala, ker berete Slovenske novice.
Berite Slovenske novice že za 1,99€ mesečno.
NAROČITE
Predstavitvene informacije
Komentarji: