ODPRTA KUHINJA

Tedenski jedilnik: 5 receptov, da kosila ne bodo dolgočasna

Vsakodnevno kuhanje lahko postane monotno in kaj hitro se ujamemo, da na mizo prinašamo ene in iste jedi. Tukaj je nekaj idej, ki bodo popestritev med lonci.
Fotografija: Njoki po sorentinsko (Foto: ASIFE/Getty Images)
Odpri galerijo
Njoki po sorentinsko (Foto: ASIFE/Getty Images)

Ponedeljek: Ponudimo kot samostojno jed s kruhom, zraven se prileže paradižnikova solata s čebulo.

Torek: Italijanska klasika, ki jo boste oboževali. Njoke potopimo v omamno paradižnikovo omako, dodamo mocarelo in vse skupaj popečemo v pečici.

Sreda: Trik za tisti uau učinek, ko bo navadna jajčna omleta postala mamljiv vrtinec. Poveznjen čez kepico riža ali česa drugega bo ustvaril neustavljivo hrepenenje po tej jedi.

Četrtek: Še ena italijanska klasika lahko postane poletna uspešnica, le eno sestavino moramo zamenjati z – bučko! Kremaste testenine, pripravljene brez kančka smetane, bodo na mizi, kot bi trenil.

Petek: File orade s koromačem in kitajskim zeljem zveni že skorajda praznično, a zagotavljamo vam, da gre zgolj za nekaj rezanja prave kombinacije zelenjave, ki jo začinimo in iz nje pripravimo hrustljavo posteljico za nežne in sočne ribje fileje.

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije