ODPRTA KUHINJA

Tedenski jedilnik: božanska kosila za oktober

Zunaj je vedno hladneje, v naših loncih pa posledično vedno topleje. Priporočamo enolončnice in druge krepčilne dobrote.
Fotografija: Tedenski jedilnik: božanska kosila za oktober (Foto: Sonja Ravbar)
Odpri galerijo
Tedenski jedilnik: božanska kosila za oktober (Foto: Sonja Ravbar)

Ponedeljek: Rezanci v bučni omaki

Recept je spisan za bučo hokaido, ki je sama po sebi precej mehka, pa tudi lupina je užitna, kar ne velja za druge buče. Lahko pa seveda vsako olupimo, razrežemo in spečemo v rezinah ali koščkih. Tako bo pečena hitreje, vendar je opisani način zelo priročen, saj imamo tako manj dela.

Torek: Mehki puranji zrezki

Puranji zrezki v marinadi iz kislega mleka, ki zagotavlja, da bo meso zelo mehko, zraven pa koromač in gobice. Priporočamo, da postrežete z njoki, kuhanim rižem, krompirjem, vsekakor z nežno in blago prilogo.

Sreda: Gosta enolončnica

Skuhana z mesnimi kroglicami in žličniki. Aktualna bo celo jesen in zimo.

Četrtek: Enolončnica s tortelini

Hiter in okusen obrok na žlico, pri kuhi pa lahko porabite, kar je ostalo v hladilniku.

Petek: Feta svaljki,  ekspresno kosilo za takrat, ko se nam zares mudi (VIDEO)

Naša različica izjemno modernih feta testenin, pripravljena s svaljki, ki jih objame svilena omaka iz paradižnika in sira feta.

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije