ODPRTA KUHINJA

Tedenski jedilnik: preprosta kosila, za katera ne potrebujemo pečice

Jedi iz pečice so vedno odlične, a ko je vroče, najraje skuhamo nekaj hitrega kar na štedilniku. Dober tek!
Fotografija: Ni poletnih kosil brez bučkinih polpetov! (Foto: iuliia_n/Getty Images)
Odpri galerijo
Ni poletnih kosil brez bučkinih polpetov! (Foto: iuliia_n/Getty Images)

Ponedeljek: Lahkotne testeninice za vroč poletni dan naj bodo kar se da sproščene, neobremenjene, brezskrbne in zapeljive.

Torek: Boranijo pripravimo na enak oziroma zelo podoben način kot golaž. In tako kot pri golažu je tudi pri boraniji ključen vrstni red dodajanja sestavin, praženja ... Količine niti niso tako zelo pomembne, da bi jih morali pisati v gramih. Saj veste ... Simpl kot ... aja, tisto je pasulj.

Sreda: Ker vemo, kako zelo so vam ti polpeti pri srcu, se vsako leto potrudimo, da si izmislimo nekaj novega v pripravi te zelenjavne priloge ali prigrizka. Tokrat smo za namig pokukali k svetovno priznani televizijski kuharici Donni Hay.

Četrtek: Jed, ki je dovolj nasitna in hranilna, da si jo lahko pripravite kot samostojno jed. Stročji fižol s krompirjem in ocvirki je klasika v slovenski kuhinji.

Petek: Preprosta klasika, ki jo pripravimo v dneh, ko je na vrtu obilje paradižnikov, postane pravi presežek, če ji s čiliji odmerimo ravno prav ostrine.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije