ZLATO PRAVILO

Vsi delamo isto napako pri kuhanju kave: to pokvari okus, pomembna je le ena stvar

Kako skuhati dobro kavo? Napaka, ki jo mnogi naredijo nehote, poslabša okus.
Fotografija: Za dobro kavo je treba upoštevati predvsem eno pravilo. FOTO: bbbrrn, Getty Images
Odpri galerijo
Za dobro kavo je treba upoštevati predvsem eno pravilo. FOTO: bbbrrn, Getty Images

Domača ali turška kava, ki jo tradicionalno pripravljajo v skorajda vsakem gospodinjstvu v Sloveniji, se običajno pije zjutraj in pogosto velja za merilo kuharskih spretnosti. Če je kava, ki jo pripravimo, dobra, nam lahko gostje v šali rečejo, da smo »za poročit«, med vrsticami pa to pomeni, da je naš napitek dosegel pravo razmerje kave, vode in po potrebi sladkorja.

Kako skuhati močno in dobro turško kavo?

Večina ljudi, ki želi pripraviti dober in močan napitek, poveča količino kave. Velika napaka! Če dodate preveč kave, tvegate, da bo ta kisla. Kljub splošnemu mnenju večja količina kave namreč ne bo okrepila okusa napitka. Obstaja le določena količina kofeina, ki jo lahko izvlečemo iz zrna, preden uničimo okus, vse pa je odvisno od hitrosti ekstrakcije in razmerja med vodo in kavo. Zlato pravilo torej je, da damo dve čajni žlički na 170 mililitrov vode. In tako bo vaša kava vsakič popolna.

image_alt
Največje napake, ki jih delamo pri kuhanju kave

image_alt
Izbira kave razkriva, kakšna osebnost ste: čustveni ljudje pijejo kapučino, močni ljudje pa …

image_alt
Če pijete kavo na prazen želodec, to takoj prenehajte

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije