HITRO KOSILO

Najbolj zdravo kosilo, ki je pripravljeno v petih minutah

Obstajajo ljudje, ki radi kuhajo, in so takšni, ki se jim preprosto stemni pred očmi, ko pomislijo, kaj pripraviti za kosilo.
Fotografija: Hitro in zdravo kosilo. Včasih se nam resnično mudi in zakaj bi jedli nezdravo. FOTO: Depositphoto
Odpri galerijo
Hitro in zdravo kosilo. Včasih se nam resnično mudi in zakaj bi jedli nezdravo. FOTO: Depositphoto

Priprava hrane je nekaterim v veselje, druge pa močno obremenjuje. V vsakem primeru gre za vsakodnevno nalogo, s katero lahko veliko prispevamo k svojemu zdravju.

Današnji življenjski tempo marsikomu onemogoča, da bi pripravljal kakovostne obroke. Mnogim zmanjkuje časa že za najmanjše obveznosti, zato je vsak trik, ki zadeve poenostavi, dobrodošel.

image_alt
To so znaki, da pretiravate s porabo soli

Nutricionist in profesor Tim Spektor, ki piše za Mirror, razkriva, kako lahko hitro pripravite hranljivo, zdravo kosilo.

Sam prisega na obrok, bogat s polifenoli, ki so pomembni pri zniževanju krvnega tlaka, preprečevanju bolezni srca, sladkorne bolezni in celo osteoporoze. Svojemu najljubšemu kosilu doda tudi nekaj, za črevesje zdravih, fermentiranih živil, ki lahko zmanjšajo vnetja v telesu.

Petminutni recept za kosilo

»Eno izmed vprašanj, ki mi ga največkrat zastavljajo, je – kaj pravzaprav jem? Ko gre za kosilo, mi pogosto zmanjka časa. Želim preživeti manj trenutkov v kuhinji, v hrani pa bolj uživati,« je dejal Spector.

»Razkrivam majhen trik, s katerim lahko v manj kot petih minutah pripravite skledo, polno vlaknin: preprosta mešanica vnaprej kuhane leče, polne polifenolov, rdečega zelja, čebule, kislega zelja, pistacij, mandljev in špinače.«

»Prelijte z ekstra deviškim oljčnim oljem za boljšo absorpcijo vitaminov, topnih v maščobah, - upam, da jo boste poskusili,« je rekel. Podrobno je opisal tudi svoj najljubši zajtrk, ki je sestavljen iz jogurta, kefirja, jagodičevja in izdatne porcije oreščkov in semen, poroča Mirror.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije