Paradižnik ureja krvni tlak. A pomembno je, kako ga jeste
Paradižnik je bogat s kalijem, ki pospešuje izločanje vode iz telesa, s čimer uravnava krvni tlak in pozitivno vpliva na delovanje srca. Priporoča se v sveži obliki, vendar brez dodajanja soli, olja in kisa ali kot pijača v obliki soka.
Paradižnik varuje srce, uravnava krvni tlak, pomembno pa je, kako ga jeste.
Sveže paradižnike dodajte omletam in solatam ter jih postrezite narezane. Svežo zelenjavo ali zelenjavo, kuhano na pari, obložite s pestom iz posušenih paradižnikov ali ga pokapljajte po pečenih ribah.
Špagete ali fižol prelijte s paradižnikovo omako ali jo uporabite kot preliv za dušen stročji fižol ali krompir.
Dodajte paradižnikovo omako v umešana jajca ali solato, lahko pa jo prelijete čez ribe, črn fižol ali rjavi riž.
Uporabite paradižnikovo pasto v vegetarijanskem čiliju ali jo vmešajte v humus, skupaj s praženim česnom.