DOMAČE

Recept za domačo nutelo: hitra in enostavna priprava

Naredili bomo zelo okusen in zdrav lešnikov-čokoladni namaz, za katerega je popolnoma jasno, iz česa je.
Fotografija: FOTO: Getty Images/istockphoto
Odpri galerijo
FOTO: Getty Images/istockphoto

Z nutello, kraljico namazov med čokoladnimi namazi, ki jo obožujejo tako otroci kot odrasli, težko tekmujemo. Konkurenca na področju čokoladnih namazov na trgu je izjemno pestra.

Če se nostalgično spomnimo na kinderlado, viki kremo, eurokrem in še kakšen podoben izdelek, je nutella, čeprav je bila pogosto v središču polemik zaradi vsebnosti zdravih in nezdravih sestavin, nesporna zmagovalka v priljubljenosti.

Poletov recept: Čisto domača nutela. FOTO: Tanja Drinovec
Poletov recept: Čisto domača nutela. FOTO: Tanja Drinovec

Z domačim lešnikovim namazom bomo težko dosegli popolno podobnost z njo, lahko pa pripravimo zelo okusen, domač, zdrav lešnikov-čokoladni namaz, za katerega bomo točno vedeli, kaj vsebuje, brez kančka dvoma.

Ena ključnih sestavin so lešniki, ki so bogat vir vitamina E, B-kompleksa, zdravih maščob, beljakovin in antioksidantov. Lešniki (oziroma oreščki nasploh) bi morali redno in vsakodnevno vključevati v svojo prehrano.

Domač lešnikov namaz bo odličen in hranljiv začetek dneva, še posebno če nas čaka naporen športnorekreativni dan.

Za kozarček potrebujemo:

  • 150 g olupljenih drobno zmletih lešnikov
  • 80–100 g grenke čokolade
  • 10 g kakava
  • vanilja
  • sol
  • 1 žlica kakavovega masla
  • 1 žlica kokosovega olja
  • 1 dl sladke smetane

 

Priprava:

Drobno zmlete lešnike zmešamo s čokolado, ki smo jo stopili nad soparo. Stopimo kakavovo maslo in kokosovo olje ter primešamo lešnikom in čokoladi. Dodamo še kakav, sol in vaniljo.

Nazadnje dodamo še tekočo sladko smetano in dobro premešamo. Če namaza ne pojemo takoj, ga hranimo v kozarčku, in sicer na hladnem, lahko več dni.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije