RECEPT
Piščančji namaz
Iz piščančjega mesa na hitro pripravimo namaz, ki ga s hrustljavimi kruhki ponudimo kot malico ali večerjo.
Odpri galerijo
Na popečene kruhke lahko namažemo, kar nam srce poželi. Sladko, slano, mesno, zelenjavno ali mlečno. Običajni zajtrk veleva tanko plast masla, čez pa domačo marmelado, priljubljena praznična jed je tatarski biftek, ki ga mažemo na popečen beli kruh, najbolje na francosko štruco. Odlični so namazi iz skute, lahko v kombinaciji s zelišči, zelenjavo ali sadjem. Bolj pikanten okus dobimo, če vanjo vmešamo ribe iz konzerve in vse skupaj poljubno začinimo. Vegani prisegajo na humus, to je namaz iz čičerike, prav tako pa lahko uporabimo druge stročnice. Ne pozabimo seveda na jetrne paštete, ki prav tako niso posebno zahtevne za pripravo, tokrat pa ponujamo namaz iz piščančjega fileja.