ODPRTA KUHINJA

Najboljše ideje za božansko fižolovo solato

V mesecu, ko se vsi še poskušamo držati svojih novoletnih zaobljub, je recept za okusno solato vedno dobrodošel, se strinjate?
Fotografija: Solata. (Foto: Max2611/Getty Images)
Odpri galerijo
Solata. (Foto: Max2611/Getty Images)

Marsikomu se zdi solata za glavno jed nekoliko pusta izbira, a s tem se nikakor ne strinjamo, če je pripravljena na bogat in raznolik način. V takšnem primeru je mešanica zelenjave lahko izjemno okusen, hranilen, pa tudi nasiten obrok, po katerem se nam ne bo tožilo po drugih grižljajih. 

Vsa umetnost tiči v pravilni kombinaciji živil, ki vsebujejo ne le veliko vitaminov in mineralov, temveč tudi lepo mero beljakovin. In takšna je fižolova solata s tiktoka, za katero pravijo, da je nihče ne more pozabiti. Kljub temu, da je njena glavna sestavina izjemno običajna, morda celo malce brezvezna. Govorimo o konzervi fižola, namreč. Seveda bo najbolj zdravo, če si ga skuhate kar sami.

No, lepota te goste solate, kot jo je poimenovala uporabnica družbenih omrežji, je ta, da jo lahko povsem prilagajamo svojemu okusu. Vanjo zmešamo kup stročnic, ki se jim v skledi lahko pridružijo kumare, šalotka, feta sir in peteršilj, ter tako dobimo izjemno svežo in živahno solato, ki se lahko pohvali z izjemno lepo mero beljakovin. Kako koristne so slednje za organizem, čivkajo že vrabci na vejah. In če jih lahko zaužijemo na tako preprost ter zadovoljiv način, kot je s skledo fižolove solate, zakaj bi se ji upirali. 

Fižolu lahko dodamo tudi bolj toskanski pridih ter ga obogatimo s sesekljanimi sušenimi paradižniki, češnjevim paradižnikom, pršutom in mocarelo. Na družbenih omrežjih pa smo našli tudi mehiško različico, ki poleg paprike vsebuje še koruzo, pa malce bolj podeželsko solato, ki sebuje koščke slanine. Skratka, prepričani smo, da na fižol nikdar niste pomislili kot na glavnega akterja, a v resnici je ravno zaradi svojega nevtralnega okusa odličen za kombiniranje na vse možne načine. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije