NOGOMET

Angleži ostro: »Imamo najboljše igralce, pa nismo mogli premagati tako slabe ekipe, kot je slovenska.«

Mislili so, da slabše od tekme z Dansko ne more biti, vendar je sinoči sledila še ena predstava, ob kateri so si Angleži pulili lase in preklinjali ob televiziji ...
Fotografija: Jude Bellingham in Phil Foden med polčasom. FOTO: Thilo Schmuelgen Reuters
Odpri galerijo
Jude Bellingham in Phil Foden med polčasom. FOTO: Thilo Schmuelgen Reuters

Anglija ima na voljo najboljše igralce v premier ligi, bundesligi in la ligi, pa kljub vsemu ni mogla premagati slovenske ekipe, ki v svetu zaseda komaj 57. mesto.

»Trenutno je šef angleške reprezentance obratni alkimist,« poroča The Sun, »ki spreminja zlato v navadno kovino.« Morda se bodo prebili v izločilne dvoboje, a angleška ekipa je ujezila svoj celotni narod s še enim izenačenjem v skupini C.

image_alt
Bi si radi v živo ogledali nogometno tekmo? Na prodaj 6000 vstopnic, cene pa ...

»Mislili smo, da slabše od remija z Dansko z 1:1 prejšnji četrtek ne more biti, vendar je včeraj sledila še ena predstava, ob kateri smo si pulili lase in preklinjali ob televiziji,« piše The Sun. »Kako je lahko zasedba, ki ima v lasti Harryja Kana, Juda Bellinghama in Phila Fodena, tako slaba?«

Angleški mediji pišejo tudi, da Slovenija ni preveč dobra in da nikoli ne bo prevladala v igri z Anglijo, kot so to storili Danci. A Otočani kljub temu niso dosegli zadetka. 

Razen divjega nastopa Declana Ricea ni bilo ničesar, nad čimer bi bili angleški navijači navdušeni: razočarali so tako Bellingham kot Foden in Kane.

Konec za Anglijo?

Otočani so zmagali v le dveh tekmah od zadnjih osmih. Ta izid pomeni, da pred finalom ne morejo igrati z nobeno od najboljših ekip – Nemčijo, Francijo, Španijo ali Portugalsko.

image_alt
Ta posnetek morate videti! To je o Sloveniji po zaključku tekme vprašal srbski nogometaš

V nedeljo v Gelsenkirchnu lahko dobijo za nasprotnico katero koli od tretjeuvrščenih ekip – vključno z Nizozemsko. A favorit bodo težko postali. 

»Slovenija je po dveh spodobnih remijih ostala neporažena in nikakor ni bila lahek nasprotnik,« pišejo angleški mediji.

»Toda Anglija je začela slabo – dolge podaje Pickforda, zlahka izgubljena žoga in prva prava priložnost prepuščena Benjaminu Šešku, ki je z glavo poslal žogo naravnost v angleškega vratarja.«

image_alt
Tega vam kamere niso pokazale: navijač pobegnil na zelenico (FOTO)

»Od trojice angleških vezistov je bil Gallagher grozen, Bellingham je bil tako razočaran zaradi pomanjkanja vpliva, da je na koncu brcnil kup reklam, le Rice je bil senzacionalen,« še dodajajo.

Veselje Slovenije. FOTO: Lee Smith Reuters
Veselje Slovenije. FOTO: Lee Smith Reuters

Anglija je v drugem polčasu začela narekovati igro, zadrževati slovensko ekipo, osvajati kote, a nikakor ni mogla zadeti mreže.

»Da, Anglija je končala,« pesimistično zaključujejo.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije