NOGOMET

Ballack ne razume Löwa

Strokovnjaki kritizirajo nekatere izbore nogometnih selektorjev pred SP. V Nemčiji je največ prahu dvignila odločitev, da doma ostane Leroy Sane.
Fotografija: Leroy Sane bo mundial v Rusiji spremljal prek TV-zaslonov. Foto: AP
Odpri galerijo
Leroy Sane bo mundial v Rusiji spremljal prek TV-zaslonov. Foto: AP

LJUBLJANA – Potem ko so selektorji reprezentanc, ki bodo igrale na svetovnem prvenstvu v Rusiji od 14. junija do 15. julija, objavili končne sezname igralcev, se še kar niso polegle razprave o nogometaših, ki so tik pred zdajci izgubili mesta v svojih izbranih vrstah, a bi jih mnogi strokovnjaki in navijači radi videli celo v udarnih postavah. Toda pravi selektor je le ena oseba in ta nosi polno odgovornost za svoj izbor.

V Nemčiji buri duhove odločitev Joachima Löwa, da doma pusti 22-letnega bočnega vezista Leroya Saneja, ki ima za sabo odlično sezono v dresu angleškega prvaka Manchester Cityja. Löw je dal prednost njegovemu vrstniku Julianu Brandtu, ki igra za Bayer iz Leverkusna. »Bila je tesna odločitev,« je dejal šef svetovnih prvakov. Oglasil se je tudi nekdanji kapetan elfa Michael Ballack, čigar mnenje ima posebno težo.

»Tega si ne znam razložiti. Med njima pač ne more biti nobenega fotofiniša. Ne vidim ga. Da rečeš, da vidiš Saneja le na položaju, na katerem igra Brandt, moraš imeti res bogato domišljijo, da temu verjameš,« je dejal 41-letni Ballack, ki danes deluje tudi kot TV-komentator. »Brandt je dober, nadarjen igralec, toda ni igral na takšni ravni kot Sane. Sane je bil v večjem klubu, z večjimi pričakovanji, z boljšimi igralci. Nič nimam proti Brandtu, toda ni mi jasno, zakaj ju Löw sploh primerja,« je kritičen Ballack. Sane je sin nekdanje nemške ritmične gimnastičarke Regine Weber in bivšega nogometnega reprezentanta Senegala Souleymana Saneja in ima dvojno državljanstvo (še francosko).

Osmoljencev, kot je Sane, je še mnogo. Iz elfa je izpadel tudi vratar Sven Ulreich, ki je dostojno zamenjal poškodovanega Manuela Neuerja, ob njegovi vrnitvi pa se ni znašel niti med rezervisti. Löwa ni prepričal niti Mario Götze (Borussia Dortmund). V izbrani vrsti Brazilije denimo ni poškodovanega Danija Alvesa (PSG), Alexa Sandra (Juventus), Davida Luiza (Chelsea) in Fabinha (Monaco), med Argentinci ni Maura Icardija (Inter). Vrata francoske reprezentance so zaprta za Karima Benzemaja (Real Madrid) zaradi izsiljevalske afere leta 2015, Anthonyja Martiala (Manchester United), Kingsleyja Comana (Bayern) in Adriena Rabiota (PSG). V moštvu Španije ni Javija Martineza (Bayern), Alvara Morate in Cesca Fabregasa (oba Chelsea), pri Angležih sta odveč ​Joe Hart in Jack Wilshere, belgijski selektor pa je odpisal Radjo Nainggolana (Roma).

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije