AMERIČANI NA OBISKU V SLOVENIJI

Bi radi videli igrati Dončića v končnici? Cene vstopnic so astronomske (VIDEO)

Finale lige NBA je najprestižnejši košarkarski dogodek na svetu. V Sloveniji tudi ameriški novinar, ki ga je zanimalo vse o Luki Dončiću.
Fotografija: Dončić se letos bori za šampijonski prstan lige NBA. FOTO: Peter Casey Usa Today Sports Via Reuters Con
Odpri galerijo
Dončić se letos bori za šampijonski prstan lige NBA. FOTO: Peter Casey Usa Today Sports Via Reuters Con

Ponoči se je odvila prva tekma končnice med ekipama Boston Celtics in Dončićevim Dallas Maverics. Kot smo poročali, tokrat Luka Dončić ni bil uspešen, saj je z ekipo močno izgubil. Več o tem preberite v prispevku Dončić doživel hud poraz, vendar ne obupuje

Gostitelj uvodnih dveh obračunov so Boston Celtics, ki so bili v rednem delu najboljše moštvo lige NBA, zato imajo tudi prednost domačega igrišča.

Preverili smo, koliko je stala najcenejša vstopnica za uvodno tekmo v Bostonu. Za ogled prvega obračuna bi morali odšteti najmanj 610 ameriških dolarjev. Za drugo tekmo, ki bo 9. junija, pa so cene še višje. Najcenejša še na voljo se dobi za 771 dolarjev.

Ko se tekme prestavijo v Dallas, cene še narastejo. Najcenejša je 860, za četrto tekmo finala v American Airlines Centru je treba odšteti 960 ameriških dolarjev. Skoraj tisoč evrov pa bi vas stal ogled pete tekme, če sploh bo. Ogled šeste, če seveda bo, pa je še dražji, okoli 1550 dolarjev. 

Ob končnici lige NBA so se tuji mediji še bolj posvetili slovenskemu zvezdniku Luki Dončiću. Več posnetkov novinarjev, ki so obiskali Slovenijo, lahko najdemo na družbenih omrežjih. Zanima jih, kako je videti  žepna država Slovenija, ki ima veliko manj prebivalcev kot Dallas, kjer Luka igra.

Želijo posneti igrišča, kjer je Luka treniral kot otrok, pogovarjajo se z naključnimi košarkaši na igriščih, najraje pa s trenerji, ki so kdaj trenirali slovenskega košarkarskega čudežnega dečka. Spodaj si lahko ogledate enega izmed njih.

Novinar je zaigral partijo košarke na igrišču, kjer je Luka treniral kot otrok, zdaj pa je finančno pomagal pri njegovi obnovi. Obiskal je Ljubljanski grad in Američanom pokazal Ljubljano s ptičje perspektive. Seveda pa ni pozabil na košarkarske trenerje, ki so Luki izrazili podporo. Novinar je bil presenečen, da precej Slovencev vstaja sredi noči za ogled tekem NBA, na katerih igra Dončić. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije