DIRKA PO ITALIJI

Girovo Julijo v Veroni bi zasnubil na koncu

Primož Roglič za odločitev o skupnem zmagovalcu Gira čaka do konca. UCI pregledal Slovenčevo kolo zaradi suma mehanskega dopinga.
Fotografija: Primož Roglič bo potrpežljiv pri lovljenju skupne zmage na Giru. FOTO: Bettini
Odpri galerijo
Primož Roglič bo potrpežljiv pri lovljenju skupne zmage na Giru. FOTO: Bettini

BERGAMO – Giro je res italijanski, namreč poln drame, pretresov in zasukov. Primož Roglič pa po šokih v 15. etapi kolesarske dirke po Italiji gleda naprej, proti končnemu cilju v Veroni.
Primož Roglič bo potrpežljiv pri lovljenju skupne zmage na Giru. FOTO: Bettini
Primož Roglič bo potrpežljiv pri lovljenju skupne zmage na Giru. FOTO: Bettini

»Najpomembneje je imeti rožnato majico na koncu. To vedo vsi. Resda smo v zadnjih kilometrih 15. etape z ekipo storili kopico napak, imel sem slab dan, nisem se dobro počutil, mučile so me želodčne težave. A imel sem tudi srečo, da sem v primerjavi z Richardom Carapazom in Vincenzom Nibalijem izgubil le 40 sekund. Zato sem bil na koncu dneva zadovoljen,« je v bolj sproščenem tonu kot običajno dejal Roglič po treningu s kolesom na valjih, saj je zunanji trening na ponedeljkov dan počitka v Bergamu preprečilo močno deževje.

»Počutim se normalno, no, kakor se normalno lahko počutiš po dveh tednih dirkanja. Padec v 15. etapi seveda ni bil v scenariju, a je zdaj vse videti v redu. Tudi pri okvari s kolesom v bistvu ne vem, kaj je bilo narobe, ali je to bila slaba sreča ali moja napaka,« je dodal najboljši slovenski kolesar, ki je osredotočen na končni cilj.

»V treh tednih dirke o uspehu odloča mnogo stvari, tudi to, koliko energije prihraniš takrat, ko nisi na kolesu. Doslej smo z ekipo opravili odlično delo in še vedno sem zelo zadovoljen, da sem v položaju, v kakršnem sem. Vsak tekmec je nevaren, veliko je dobrih kolesarjev in moram poskušati biti z najboljšimi skupaj prav vsak dan, in ko je mogoče, unovčiti svoje prednosti. Vem, da dirkam proti Nibaliju in vsej Italiji, to je normalno, saj je to njegova domača dežela. A ker smo blizu meje, bo na etape v zadnjem tednu prišlo tudi veliko Slovencev. Komaj čakam, da jih vidim ob cestah. V bistvu pa se ne oziram na druge, osredotočam se le nase in lastno vožnjo,« Primož ve, da ga za končno slavo čaka še veliko garanja.
 

Niso bili tam


Ve tudi, da bo zadnji dan v Veroni vožnja na čas, kar je pisano njemu na kožo. »Če bo treba, bom v boju za skupno zmago počakal vse do zadnjega kronometra,« je omenil Rogla. Glede zmešnjave pri zamenjavi okvarjenega kolesa v 15. etapi pa je športni direktor Zasavčeve ekipe Jumbo-Visma Addy Engels očitajoče sam nase pripomnil: »Primož nas je zaradi novega kolesa potreboval, pa nismo bili na pravem mestu.«


Dodal je tudi, da je Mednarodna kolesarska zveza (UCI) med Girom v boju proti mehanskemu dopingu večkrat pregledala Rogličevo kolo. Izginuli okvarjeni bicikel je bil po 15. etapi v središču zanimanja novinarjev, namreč ali Jumbo-Visma spet prikriva mehanski doping, a je Engels namigovanja ovrgel z besedami, da je kolo na cilj prišlo z drugim ekipnim avtomobilom. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije