NOGOMET

Kek: Nikdar ni idealno. Selektorju izbor narekovale tudi poškodbe

Slovence prihodnji teden čakata dve gostovanji v ligi narodov.
Fotografija: Matjaž Kek je glede na septembrski cikel poklical pet novih igralcev. FOTO: NZS
Odpri galerijo
Matjaž Kek je glede na septembrski cikel poklical pet novih igralcev. FOTO: NZS

Lep je pogled na lestvico skupine 3 lige B v Uefini ligi narodov. Na njej po dveh tekmah vodi Slovenija pred Norveško. Lep je tudi pogled na lestvico strelcev v celotnem tekmovanju, na njej kraljuje Benjamin Šeško s štirimi goli. Reprezentanca Matjaža Keka bo želela ohraniti primat tudi v oktobrskem ciklu, selektor je predstavil seznam kandidatov za gostovanji na Norveškem (Oslo, 10. t. m., 20.45) in Kazahstanu (Almati, 13. t. m., 15.00), na njem je nekaj sprememb, ki so predvsem posledica višje sile.

V branilski vrsti sta tokrat poleg David Zec in Sven Šoštarič Karić, v zvezni je poziv spet dobil tudi Jan Repas, po daljšem času pa je med napadalci tudi Blaž Kramer. Na seznamu je 25 igralcev, nekaj več tudi zaradi nevarnosti kartonov in zdravstvenih težav, predvsem Jana Mlakarja in Vanje Drkušića. Zaradi poškodbe sicer med drugimi manjkajo Jon Gorenc Stanković, Žan Karničnik in David Brekalo.

»Dve zelo zahtevni gostovanji sta v tem ciklu. Zahtevni zaradi kakovosti tekmecev in potovanja ter pomanjkanja časa za treninge. Smo pa sredi tekmovalne sezone in jasno je, da vse pač ne more biti idealno. Nekaj novih imen je na seznamu, nekaj jih manjka, a to je popolnoma običajno. Vsaka poškodba, karton daje priložnost nekomu drugemu. Ta liga narodov je namenjena deloma tudi kakšnemu novemu imenu, razširitvi seznama,« je seznam komentiral Kek, ki je zadovoljen, da je Slovenija ohranila visoko raven igre tudi po uspešnem evropskem prvenstvu v Nemčiji, kjer je bila na pragu četrtfinala.

Vikingi stari znanci

Slovenija in Norveška sta stari znanki, odigrali sta že enajst tekem, blizu sta tudi na Fifini lestvici, na 51. in 47. mestu. Slovenija ima dve zmagi, tri neodločene izide in šest porazov, nazadnje je bilo v ligi narodov leta 2022 v Stožicah 2:1, v Oslu pa 0:0. S Kazahstanom, ki je 109. na svetovni lestvici, pa se je srečala trikrat in ima tri zmage. Nazadnje je septembra v Ljubljani v ligi narodov zmagala s 3:0, ko je Šeško dosegel hat-trick. Radečan je na 10 tekmah v tej sezoni dosegel prav toliko golov, v ligi narodov 4, v ligi prvakov 3, v bundesligi 2 in enega v nemškem pokalu.

V zadnjem ciklu bodo Slovenci 14. novembra gostili Norveško, 17. novembra pa bodo gostovali v Avstriji. Na lestvici imajo tako kot Norvežani štiri točke, Avstrija in Kazahstan imata eno. 

Benjamin Šeško trese mreže kot za stavo. FOTO: Lorraine O'Sullivan/Reuters
Benjamin Šeško trese mreže kot za stavo. FOTO: Lorraine O'Sullivan/Reuters

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije