NBA

Ko gre za tekmo vseh zvezd, Dončić ne zna več angleško

Dallas slovenskega zvezdnika v gosteh za 38 točk ugnal Charlotte. Ljubljančana glasno omenjajo kot kandidata za srečanje All Star.
Fotografija: Luka Dončić lahko od novinca pride do potrjenega zvezdniškega statusa v ligi NBA. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Luka Dončić lahko od novinca pride do potrjenega zvezdniškega statusa v ligi NBA. FOTO: Reuters

CHARLOTTE – Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić je z Dallas Mavericks v severnoameriški ligi NBA v gosteh s 122:84 premagal Charlotte Hornets, 19-letni Ljubljančan pa se je izkazal z dvojnim dvojčkom 18 točk in desetih skokov, vpisal je še štiri podaje. Dallas je z zmago prekinil devet tekem dolg niz brez uspeha na tujem, zmaga z 38 točkami razlike pa je četrta najvišja na gostovanjih v zgodovini Dallasa.
Luka Dončić lahko od novinca pride do potrjenega zvezdniškega statusa v ligi NBA. FOTO: Reuters
Luka Dončić lahko od novinca pride do potrjenega zvezdniškega statusa v ligi NBA. FOTO: Reuters

»Naredili smo odličen posel. Žogo smo si dobro podajali in iskali odprte igralce. Imamo odlične strelce, ki znajo zadeti, tako moramo odigrati vsako tekmo,« je menil Dončić. Njegova priljubljenost je že tako velika, da je njegov klub registriral in zaščitil njegov novi vzdevek.

Pri Dallasu ga bodo odslej naslavljali z Luka Dončić - The Matador oziroma v španski različici El Matador. Idejni oče vzdevka je Mike Pocopio, eden od trenerjev moštva. Klub je vzdevek prijavil na ameriškem uradu za patente in blagovne znamke ter ga tudi zaščitil. To pomeni, da v drugem moštvu, če bo Dončić kdaj zapustil Dallas, ne bodo smeli uporabljati vzdevka The Matador oziroma El Matador.

Luke se je doslej držal vzdevek Čudežni deček (Wonderboy/Niño maravilla), kdaj pa kdaj tudi The Don ali samo Luka. Dončić, ki bo 28. februarja dopolnil 20 let, je pred kratkim izdal svoj logotip LD7 in v Ljubljani odprl podjetje z ist im imenom, ki bo skrbelo za prodajo njegovih izdelkov LD7.
 

Ima razloge za obravnavo


So pa vedno bolj aktualne debate, ali si Luka zasluži biti v ekipi zahodne konference na tekmi All Star oziroma tekmi vseh zvezd. »Vse to bo povedal čas. Prvi del sezone je odigral izjemno, toda, poglejte, košarka je ekipni šport in nerad govorim o zaslugah posameznikov. Na splošno povedano, če imate odlično sezono po posamični plati in vaše moštvo zmaguje, imate možnosti za nastop v ekipi All Star,« je dejal Dallasov trener ​Rick Carlisle.

Slovenčev soigralec Dirk Nowitzki je igral na trinajstih tekmah vseh zvezd lige NBA. »Priznati moram, da bo težko, Luka je novinec, poleg tega večina nadarjenih košarkarjev v ligi NBA pripada zahodni konferenci. Je eden ključnih dejavnikov, da smo tačas kot klub po zmagah in porazih skoraj na polovični uspešnosti (18-19), a se bo vseeno težko prebiti na All Star. A Luka ima vse razloge, da se ga vzame vsaj v obravnavo,« je jasen Nemec. Dončić je po statističnih podatkih prvi strelec Dallasa v tej sezoni (povprečje 19,6 na tekmo), v skokih in asistencah je njegovo povprečje 6,5 oziroma pet.

Američani omenjajo tudi navdušenje, s katerim na gostovanjih teličkov pozdravljajo mladega slovenskega zvezdnika, to navdušenje bi se lahko materializiralo v glasove, s katerimi bi Luka lahko prišel tudi v začetno postavo za tekmo vseh zvezd 17. februarja v Charlottu. »Nastop na tekmi vseh zvezd bi bil zame sanjski. Bomo videli, iskreno pa ne vem, ali sem si zaslužil biti na tej prestižni tekmi,« je ob nasmešku skromen Dončić, ki je ob zadnjih besedah tudi znižal glas, zato mu je soigralec DeAndre Jordan le šaljivo navrgel: »Ha, zdaj pa ne znaš več govoriti angleško?«

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije