NOGOMET

Krona za krono še za Maribor

Rok Kronaveter se je predstavil pri prvakih. V vijoličnem dresu kot v zeleno-belem s št. 7.
Fotografija: »Želja vsakega Mariborčana je, da bi enkrat igral za Maribor,« je svoj prestop komentiral Rok Kronaveter. FOTO: Tadej Regent
Odpri galerijo
»Želja vsakega Mariborčana je, da bi enkrat igral za Maribor,« je svoj prestop komentiral Rok Kronaveter. FOTO: Tadej Regent

MARIBOR – Izgubljeni mariborski nogometni sin Rok Kronaveter je le prestopil z desnega brega Drave na levega. Pri Železničarju s Tabora vzgojeni zvezdnik je v 33. letu prvič postal član vijoličnega Maribora, ki mu je zadnja štiri leta grenil življenje v dresu največjega tekmeca, Olimpije.
»Želja vsakega Mariborčana je, da bi enkrat igral za Maribor,« je svoj prestop komentiral Rok Kronaveter. FOTO: Tadej Regent
»Želja vsakega Mariborčana je, da bi enkrat igral za Maribor,« je svoj prestop komentiral Rok Kronaveter. FOTO: Tadej Regent

»Vrednost igralca Kronavetrovega kova na tujem je previsoka tudi za najboljši slovenski klub, zato je povsem razumljivo, da je Maribor pripeljal Roka, ki je bil na voljo po razumni ceni,« je Bojan Prašnikar, nekdanji selektor ter trener Maribora in Olimpije, komentiral združitev državnega prvaka in najboljšega igralca 1. SNL v minulih štirih letih.

Maribor je s Krono še močnejši, Olimpija zmore tudi brez njega, kot je razkril pokalni finale, ki ga je najboljši strelec Olimpije izpustil, ker je pred iztekom pogodbe napovedal slovo od zeleno-belih. Prašnikar o Kronavetrovem prihodu v Maribor ni dvomil.

»Maribor je izhajal iz svojih ambicij in se je moral, če jih želi uresničiti, primerno odzvati. Izgubil je pokal, slabo je igral, treba je bilo ukrepati.« Zlatko Zahović je ukrepal, Kronavetra je pripeljal v vijolično institucijo.

»Želja vsakega Mariborčana je, da bi enkrat igral za Maribor. Zgodilo se je pozneje, kot bi se lahko. Komaj čakam, da začnemo priprave,« je bil vznemirjen Kronaveter, ki je nekoč zavrnil Zahovićevo vabilo. »Takratno finančno stanje tega ni omogočalo ... Šli smo korak za korakom, da bi si lahko privoščili tako kakovostnega igralca. Razumel sem, da je šel svojo pot, zdaj je tukaj,« je športni direktor razkril, zakaj je prejel Rokovo košarico. Kronaveter in Rudi Požeg Vancaš sta bila želja navijačev, Andrej Kotnik in Špiro Peričić pa Zahovićeva ocena, da lahko presenetita. Zlatko je tudi razkril, da še ni konec nakupov, narekovali jih bodo odhodi igralcev.
 

Dve leti in evropska liga


Kronaveter je zavrnil tujino, ker je bil Maribor prepričljiv. »Bil je tudi moja prva izbira,« je priznal zadnja štiri leta Ljubljančan, ki ima veliko načrtov in izzivov. »Upam, da bomo igrali vsaj v evropski ligi,« je visoko postavil letvico Krona in namignil, da upa tudi na še kateri reprezentančni nastop.

»Njegova dodana vrednost je v zaključni podaji. Iz ozadja se odlično vključuje v kazenski prostor in ima odličen prosti strel. Dare Vršič je bil v tem odličen, dokler mu ni odbila biološka ura. Tudi Marcos Tavares je to dobro delal. Rok bo dodana vrednost,« je igralske značilnosti bržkone novega ljubljenca Ljudskega vrta predstavil Zahović.

Koliko bo zaslužil pri Mariboru, je skrivnost. Težko je verjeti, da bi manj, kot je pri Olimpiji, kjer je na leto zaslužil približno 200.000 evrov in je veljal za enega od bolje plačanih, če ne celo za najbolje plačanega igralca. Zahovićeva filozofija je pisana na kožo nogometašem, saj se zaveda, da lahko le od zadovoljnega igralca zahteva zmage.

A denar je še spodbudil Kronavetrovo odločitev, da konča ljubljansko poglavje. Zataknilo se je pri plačevanju obveznosti. Veliko slabe volje je bilo, ko je prejel dohodninsko odločbo in je moral seči v žep, da je plačal cesarju, kar je cesarjevega. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije