KOŠARKA

Le 10 dni za absolutnim rekordom

Luka Dončić proti Milwaukeeju zbral 18 točk, 11 skokov in 10 podaj. Drugi najmlajši igralec v NBA s tremi dvojnimi številkami v statistiki.
Fotografija: Luka Dončić (z žogo) in Giannis Antetokounmpo sta bila najboljša strelca svojih moštev. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Luka Dončić (z žogo) in Giannis Antetokounmpo sta bila najboljša strelca svojih moštev. FOTO: Reuters

MILWAUKEE – Luka Dončić je dočakal svoj prvi trojni dvojček v košarkarski ligi NBA. Ob porazu njegovega Dallasa z Milwaukee Bucks (106:116), še četrtem zaporednem za Mavericks, je 19-letni Ljubljančan zbral 18 točk, enajst skokov in deset podaj, sicer pa je iz igre zadel le šest od 17 metov. Dončić je piko na i trojnemu dvojčku pritisnil pet minut in 26 sekund pred koncem tekme, ko je podal za koš DeAndreju Jordanu.
Luka Dončić (z žogo) in Giannis Antetokounmpo sta bila najboljša strelca svojih moštev. FOTO: Reuters
Luka Dončić (z žogo) in Giannis Antetokounmpo sta bila najboljša strelca svojih moštev. FOTO: Reuters

»Nisem dobro igral, to je dejstvo. Zgrešil sem več metov, ki jih ne bi smel. Prišel sem sicer do trojnega dvojčka, a bi raje videl, da bi zmagali,« je po tekmi navrgel mladi slovenski zvezdnik, ki je postal drugi najmlajši košarkar v ligi NBA s trojnim dvojčkom. Dosegel ga je star 19 let in 327 dni, mlajši od njega je bil le Markelle Fultz, ta je mejnik dosegel deset dni mlajši – 11. aprila 2018 je štel 19 let in 317 dni. Tudi Fultzu, članu Philadelphie 76ers, je trojni dvojček, 13 točk ter po deset skokov in asistenc, uspel proti Milwaukeeju.

Dončić je v statistiko vpisal še po eno ukradeno žogo in blokado, na parketu je preživel 33 minut. Bil je tudi najboljši strelec svoje ekipe, Jordan je končal pri dvojnem dvojčku (15 točk in 15 skokov), temu dodal še dve blokadi. Na drugi strani je bil strelsko najbolj razpoložen grški zvezdnik nigerijskega rodu Giannis Antetokounmpo z 31 točkami, ki jim je dodal še 15 skokov in pet podaj. Eric Bledsoe se je ustavil pri 21 točkah, Brook Lopez pa je desetim skokom dodal 16 točk. Center Milwaukeeja je dosegel kar štiri trojke.
 

Obrambni pritisk


Dallas se oddaljuje od morebitne uvrstitve v končnico lige NBA, ima 20 zmag in 26 porazov, na gostovanjih je izkupiček teličkov le 4-20. Na osmem mestu zahodne konference, zadnjem, ki vodi v play-off, je trenutno Utah Jazz, njegov izkupiček je 26:22. Jelenčki iz Milwaukeeja imajo najboljše razmerje zmag in porazov, 34:12. Dallasov trener Rick Carlisle opominja, da se tekmeci v ligi NBA iz tekme v tekmo vse bolje pripravijo na Dončića in njegovo igro, po Indiani tudi obramba Milwaukeeja slovenskemu čudežnemu dečku ni dovolila lahkih metov.

»Nasprotniki pritiskajo nanj, a to je tudi učna ura za Luko, da se prilagodi položaju. Sicer so trojni dvojčki redki, na treh področjih igre je postoril nekaj dobrih stvari. Le vprašanje časa je bilo, kdaj mu bo to uspelo,« pravi strateg teličkov. Tudi Dončić se zaveda, da mora nekaj postoriti, da bi igro dvignil na višjo raven. »Moram delati na tem, da ne bi zgrešil metov, ki jih ne bi smel,« je opomnil. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije