V DOMOVINO

Luka Dončić je doma: po pregledu kolena bo jasno, ali bo nastopil na kvalifikacijah

Košarkar še ni odgovoril na najbolj vroče vprašanje tega poletja. Še vedno ni jasno, ali bo nastopil na kvalifikacijskem turnirju za nastop na Olimpijskih igrah.
Fotografija: Luka Dončić. FOTO: Elsa Getty Images Via Afp
Odpri galerijo
Luka Dončić. FOTO: Elsa Getty Images Via Afp

Iz Dallasa je nekaj čez 1. uro zjutraj po slovenskem času vzletelo luksuzno zasebno letalo gulfstream G650. Na spletni strani Siol poročajo, da gre za tisto letalo, s katerim je nazadnje v Slovenijo priletel slovenski košarkarski as Luka Dončić. Na letalo se lahko vkrca 19 potnikov, upravljata pa ga dva pilota. Letalo je nekaj minut pred enajsto uro pristalo v Sloveniji. Množici radovednežev in novinarjev se je Luka uspel izogniti, je pa varnostnik po poročanju omenjenega portala potrdil, da je Luka že zapustil letališče. 

Po naporni in dolgi NBA sezoni, ko Luki Dončiću v finalu ni uspelo priti do tako težko želene zmage in osvojitve šampionskega prstana, zdaj Dončićevi oboževalci čakajo na njegovo odločitev glede nastopa na kvalifikacijskem turnirju. Slovenska izbrana vrsta bo namreč od 2. do 7. julija nastopala na kvalifikacijah, kjer se bo borila za olimpijsko vozovnico. 

Luka Dončić po zadnji tekmi v ligi NBA ni odgovoril na vprašanje, ali bo nastopil na kvalifikacijskem turnirju. Po dolgi in naporni sezoni je namreč utrujen, njegovo telo je utrpelo tudi nekaj poškodb, zato po porazu v končnici ni podal jasnega odgovora na vprašanje, ali bo stisnil zobe in pomagal slovenski reprezentanci na kvalifikacijskem turnirju. Po nekaterih informacijah, naj bi Dončić najprej opravil zdravniški pregled poškodovanega kolena in šele nato sprejel odločitev o igranju na kvalifikacijskem turnirju v Pireju v Grčiji.

Slovenska izbrana vrsta bo nastopila v skupini A in se pomerila z Novo Zelandijo in Hrvaško, najboljši dve ekipi se bosta nato pomerili z najboljšimi dvema iz skupine B, v kateri nastopajo Grčija, Egipt in Dominikanska republika. Olimpijsko vstopnico bo dobila le zmagovalka turnirja. 

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije