ODPOVEDAL

Ojej: Mohorič selektorju sporočil, da ga v nedeljo ne bo

Zaradi poškodbe ne bo mogel nastopiti na svetovnem prvenstvu.
Fotografija: Matej Mohorič. FOTO: Stephane Mahe Reuters
Odpri galerijo
Matej Mohorič. FOTO: Stephane Mahe Reuters

Slovenski kolesar Matej Mohorič je danes selektorju reprezentance Urošu Murnu sporočil, da zaradi poškodbe ne bo mogel nastopiti na nedeljski cestni dirki svetovnega prvenstva v Zürichu, so sporočili iz Kolesarske zveze Slovenije. Njegovo mesto v reprezentanci bo zasedel Matic Žumer.

Mohorič je danes selektorju sporočil, da je po padcu prejšnji teden na ogledu trase makadamske dirke v Gironi utrpel poškodbo dlani. Ta mu še ne dopušča nastopa na nedeljski dirki, bolečine so še prevelike.

Odločitev sprejeli po posvetu z zdravnikom

»Z Matejem sem bil od padca ves čas na zvezi. Vse do danes smo čakali na dokončno odločitev, ko je Matej na treningu preveril stanje poškodbe. Po posvetu s Krištofom Knapom, ki je njegov klubski in tudi reprezentančni zdravnik, smo sprejeli odločitev, da v nedeljo ne bo nastopil na cestni dirki,« je uvodoma pojasnil Murn.

Kot je dodal selektor, stanje poškodovane dlani, na kateri ima Mohorič nekaj šivov, še ni takšno, da bi lahko v nedeljo nemoteno nastopil. »Njegova zamenjava Matic Žumer že jutri prihaja v Zürich,« je dodal Murn.

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije