LIGA PRVAKOV

Ostroge želijo še enkrat zbosti staro damo

Juventus mora v povratni tekmi osmine finala lige prvakov premagati Tottenham. Manchester City se bo proti Baslu sprehodil do napredovanja in cilja na tri lovorike.
Fotografija: Mousa Dembélé, na fotografiji desno, bo želel nocoj z napredovanjem v četrtfinale preskočiti italijanskega klubskega velikana. FOTO: REUTERS
Odpri galerijo
Mousa Dembélé, na fotografiji desno, bo želel nocoj z napredovanjem v četrtfinale preskočiti italijanskega klubskega velikana. FOTO: REUTERS

LONDON - Če bosta hkrati na igrišču Harry Kane in Gonzalo Higuain, nastop tega je zaradi bolečega levega gležnja sicer še vprašljiv, je razvidno, da se na povratni tekmi osmine finala lige prvakov med Tottenhamom in Juventusom obeta nogometni spektakel. Še posebno ker se je uvodno srečanje v Torinu po vodstvu Juveja z 2:0 končalo z neodločenim izidom 2:2 in tako se stara dama v Londonu nikakor ne more poskušati taktično zapreti v znani italijanski obrambni sistem. Torinčani morajo zmagati, v britanski prestolnici pa na preteklih šestih gostovanjih v evropskih pokalih še niso slavili. Tottenham se bo poskušal v četrtfinale lige prvakov prebiti prvič po letu 2011, dosežki v letošnji sezoni, tudi dve zmagi nad Borussio in tista nad Realom na Wembleyju, pa namigujejo na to, da so londonske ostroge naposled prerasle manjvrednostni kompleks. Trener Mauricio Pochettino je denimo predstavo in igralske zmožnosti belgijskega nogometaša malijskega rodu Mouse Dembéléja na uvodnem dvoboju v Torinu primerjal s tistimi Diega Maradone in Ronaldinha. »Trener veliko govori z menoj, njegove besede dvigajo samozavest.

No, že v preteklosti je sipal takšno hvalo. Seveda je to pozitivno, a vedno si na svoji nogometni poti želiš osvojiti tudi kakšno lovoriko. Še vedno pa smo v igri zanje, tudi v angleškem pokalu. Liga prvakov je specifično tekmovanje, tu se lahko zgodi marsikaj. A samozavestni smo, ne bojimo se Juventusa,« je dejal Dembélé. No, torinska stara dama je še vedno v igri za tri končne zmage, na domačem prvenstvu in pokalu ter seveda elitnem klubskem tekmovanju stare celine. Tu pa je Juventus v zadnjih treh sezonah dvakrat postal le podprvak. Tudi francoski zvezni igralec torinskega kluba Blaise Matuidi se zaveda, da jih na Otoku čaka težka naloga. »Ne bo lahko, a če bomo igrali tako, kot znamo, se lahko uvrstimo v četrtfinale,« je o zmožnostih Juventusa prepričan Matuidi. »Wembley je prelep stadion, tam sem imel v dresu francoske reprezentance že čast igrati. Tottenham je moštvo, ki dobro igra, ko ima žogo v nogah, v naš dvoboj prihaja z dobro formo iz domače lige, pa tudi letos je v ligi prvakov postoril že marsikaj. Tudi na uvodni tekmi proti nam v Torinu. Tam smo pokazali, da jih lahko spravimo v težave, v London smo odšli zatrest mrežo in zmagat,« je strnil misli temnopolti nogometaš.

Drugi drevišnji par povratnih tekem osmine finala, obe bosta ob 20.45, je tisti med Manchester Cityjem in Baslom, angleški bogatuni pa so v Švici že zmagali s 4:0. Tudi četa trenerja Pepa Guardiole je tako na odlični poti, da po osvojenem domačem ligaškem pokalu in naslovu angleškega prvaka, ki se ji na široko nasmiha, v ligi prvakov naposled prav tako postori veliko.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije