UVODNI VELESLALOM

Poglejte, kako čustvena je bila sestra Hrvata: od evforije do šoka v nekaj sekundah (VIDEO)

Kot je bilo videti v televizijskem prenosu, je bila zaradi padca brata močno razočarana. Filip Zubčić je bil po prvi vožnji drugi.
Fotografija: Sestra Filipa Zubčića ni skrivala razočaranja. FOTO: zaslonska slika/HRT
Odpri galerijo
Sestra Filipa Zubčića ni skrivala razočaranja. FOTO: zaslonska slika/HRT

Danes je v Söldnu v Avstriji potekal uvodni veleslalom moških za svetovni pokal, na katerem je zmagal Norvežan Alexander Steen Olsen. Na drugem in tretjem mestu sta pristala še dva Norvežana, Henrik Kristoffersen in Atle Lie Mcgrath. Po prvi vožnji je odlično kazalo Hrvatu FIlipu Zubčiću, ki je imel le dve stotinki zaostanka za kasnejšim zmagovalcem, a je v drugi vožnji odstopil.

Nastop hrvaškega smučarja si je ogledala tudi njegova sestra Tamara, ki pa je bila po njegovem padcu, kot je bilo videti v prenosu, močno razočarana. Lahko se je le nemočno prijela za glavo in upala, da si njen brat ob padcu ni česa poškodoval. Kot vse kaže, jo je dobro odnesel, saj je kasneje lahko stal na nogah. 

Posnetek Filipovega padca in reakcijo sestre Tamare si lahko pogledate na HRT-jevi spletni strani, kjer je objavljen video..

Kranjec na uvodu sezone dober

Na današnjem veleslalomu je nastopil tudi Slovenec Žan Kranjec. Po prvi vožnji je bil na šestem mestu, to mesto pa je zasedel tudi na koncu.

Žan Kranjec je lahko s prvim veleslalomom sezone zadovoljen. FOTO: Kerstin Joensson Afp
Žan Kranjec je lahko s prvim veleslalomom sezone zadovoljen. FOTO: Kerstin Joensson Afp

Današnjo tekmo si bomo zapomnili tudi po vrnitvi Marcela Hirscherja, ki po novem nastopa pod nizozemsko zastavo. Ta je po večletnem premoru ponovno v svetovnem pokalu. Na današnji tekmi je zasedel 23. mesto. Glede na to, da gre za večkratnega skupnega zmagovalca svetovnega pokala, je ta uvrstitev zanj skromna. Zanimivo bo videti, kako dober bo v nadaljevanju sezone.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije