NOGOMET

Povodenj v Stožicah, burja v Ajdovščini

Celje v 10. krogu 1. SNL ob točko v 92. minuti, Olimpija ušla na +5.
Fotografija: Na zahtevne razmere in na meji regularnosti na razmočenem igrišču v Stožicah so se domači napadalec Matej Poplatnik in drugi Šiškarji bolje prilagodili kot Damjan Vuklišević in drugi Celjani. FOTO: Leon Vidic
Odpri galerijo
Na zahtevne razmere in na meji regularnosti na razmočenem igrišču v Stožicah so se domači napadalec Matej Poplatnik in drugi Šiškarji bolje prilagodili kot Damjan Vuklišević in drugi Celjani. FOTO: Leon Vidic

Težko bi v Evropi našli ligo, ki bi se igrala v tako prvinskih razmerah, kot se v 1. SNL. Na največjem stadionu v Sloveniji je bilo igrišče v posmeh in sramoto, v Ajdovščini se je razpihala burja. Večji davek za »višjo silo« so plačali Celjani, ki so v Stožicah izgubili v 92. minuti, v Vipavski dolini pa so se zeleno-beli Olimpije bolje znašli in za zanesljivo zmago prvakom ušli na pet točk prednosti. Razplet brez golov na prekmurskem derbiju ni zadovoljil navijačev na polnih tribunah.

Zadnji preizkušnji slovenskega dvojca za evropski start v konferenčni ligi sta bili povsem v znaku prvenstvenih 90 minut. Derbi v Stožicah je poleg dramatičnega zaključka ponudil pet golov, veliko priložnosti, veliko vsega. Poraženci so bili pošteno jezni.

»Ne vem, če sploh ima smisel igrati tekmo na takšnem igrišču. Kar smo pripravljali, se na tem igrišču ni dalo uresničiti. Takšne razmere ustrezajo Bravu. Možnosti so bile 50-odstotne, tekmeci so bili boljši v dvobojih in so zasluženo zmagali,« je bil iskren komentator in edini strelec med Celjani David Zec, drugi je bil domači branilec Ange N'Guessan.

Njegov izenačujoči gol za 2:2 je bil v domačem taboru pozabljen v 92. minuti, ko je rezervist Milan Tučić še drugič v pravem trenutku stal na pravem mestu. »Smo v takšni formi, da proti komur koli igramo na zmago. Igrati takšno tekmo na takšnem igrišču, kapo dol,« je dodal 27-letni Ljubljančan, ki je trenerju Celja Albertu Rieri močno pokvaril razpoloženje. Španec se je zadrževal, kot se je le mogel.

Albert Riera je besen zapustil Stožice. FOTO: Leon Vidic
Albert Riera je besen zapustil Stožice. FOTO: Leon Vidic

Sedemnajst tekem brez poraza

»Zanimivo, da, a to ni igrišče, na katerem bi se igral nogomet. Tekme sploh ne bom analiziral in jo bom čim prej pozabil. Ne pripravljam moštva za takšno igrišče. Res je, treba se je znati prilagoditi,« je med drugim povedal celjski trener, ki ga že jutri čaka pot v Guimaraes, kjer bodo Celjani v sredo igrali prvo tekmo v konferenčni ligi.

Rierov rojak, Olimpijin trener Victor Sanchez, je tudi doživel svojevrstno srečanje z naravo in nenavadno tekmo. Bil je tudi zanj nenavadno dejaven. Dvoboj, ki so ga Ljubljančani začeli z burjo v prsi, je spremljal na nogah ob ali prek označenega prostora, v katerem se lahko giblje. Šele drugi gol ga je umiril.

Zeleno-beli so v prvih minutah izrabili trenutek manjše moči burje, ki je marsikoga spomnila na stare čase, ko so bila gostovanja v Ajdovščini v jesenskem obdobju dogodivščine posebne vrste. Rdeče-črni so v prvi domači tekmi v Ajdovščini v tej sezoni potegnili krajšo prav zaradi vremenskega pojava, sicer svojega zaveznika. V prvem polčasu niso izrabili burje, v drugem so bili srečni, če so žogo sploh spravili s svoje polovice. Victor Sanchez je brez poraza že 17. tekmo v nizu.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije