NOGOMET

V Kopru igrali 105 minut

Aluminij v 2. SNL, Radomlje v dodatne kvalifikacije. Primorje po 13 letih znova med najboljšimi.
Fotografija: Aljoša Matko je prvake rešil pred porazom z 18. golom v sezoni in osvojil strelsko lovoriko. FOTO: Blaž Samec
Odpri galerijo
Aljoša Matko je prvake rešil pred porazom z 18. golom v sezoni in osvojil strelsko lovoriko. FOTO: Blaž Samec

Ligaškega maratona je konec, razvrstitve so znane, vse odločitve pa še ne. V zadnjem dejanju 33. sezone 1. SNL, 36. krogu, ni bilo toliko drame, kot je bilo pričakovati. Še najmanj v bitki za obstanek, kjer je najkrajšo potegnil Aluminij, ki se bo vrnil v 2. SNL. V dodatne kvalifikacije za obstanek gredo Radomlje, Rogaška pa je bila velika zmagovalka na igrišču in si je zagotovila obstanek, a bo lahko poraženka za »zeleno mizo«, če ne bo prejela tekmovalne licence.

V 1. SNL se je po 13 letih vrnilo Primorje, Nafta pa bo prvoligaški status skušala uloviti proti Radomljam. Prva tekma dodatnih kvalifikacij bo 23. t. m. v Lendavi, povratna pa 26. t. m. v Domžalah.

Četveroboj moštev iz zgornje polovice je bil uspešen za Maribor in Bravo. Vijolični so na Bonifiki po zaostanku z 0:1 iztržili točko in v zadnjih sekundah ubranili drugo mesto v razburljivi končnici. Tekma se je zavlekla do 105. minute. Koprčani so po posredovanju VAR ostali brez enajstmetrovke v 97. minuti. Za konec so lanski prvaki izgubili še mestni derbi proti Bravu, s čimer so Šiškarji ujeli svojo najboljšo uvrstitev v 1. SNL in lahko še upajo na zgodovinski nastop v Evropi. Olimpiji bi za drugo mesto zadostovala le zmaga.

Mariborčani in Šiškarji bodo zdaj z odprtimi očmi spremljali petkov finalni dvoboj za pokal Pivovarne Union v Stožicah, ki bo presodil o tem, kdo se bo v Evropi pridružil Celju, Mariboru in Olimpiji. Če bo pokalno lovoriko osvojila Rogaška in ne bo prejela tekmovalne licence, bo v kvalifikacijah za konferenčno ligo igral Bravo, podprvak pa se bo preselil v kvalifikacije za evropsko ligo. Goriška zmaga pomeni, da bo štirikratni slovenski prvak četrti slovenski klub v Evropi, igrali bodo v kvalifikacijah za evropsko ligo.

Celje začenja kvalifikacije za ligo prvakov 9. ali 10. julija v prvem kolu kvalifikacij, Olimpija, Rogaška ali Gorica 11. julija, Maribor pa 25. julija v 2. kolu. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije