SMUČANJE

Vonj po prvem mestu ga opija

Marcel Hirscher v Italiji ujel rojakinjo Moser-Pröllovo. Žan Kranjec v Saalbachu popravlja rezultatski vtis.
Fotografija: Marcel Hirscher se pri zmagah ne ustavlja. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Marcel Hirscher se pri zmagah ne ustavlja. FOTO: AFP

LJUBLJANA – Nova tekma, stara pesem. V tem ritmu in slogu teh besed minevajo veleslalomi za točke svetovnega pokala. Po štirih tekmah ima izjemni Marcel Hirscher že 380 od možnih 400 točk. Tako je dober in suveren, da zmaguje celo na paralelnih tekmah, ki jih sovraži iz dna duše. A v takšnem položaju prevladata Marcelov tekmovalni nagon in želja po zmagi.
Marcel Hirscher se pri zmagah ne ustavlja. FOTO: AFP
Marcel Hirscher se pri zmagah ne ustavlja. FOTO: AFP

Vonj po prvem mestu ga opija in da še nekaj dodatne energije, da se izstreli od starta do cilja. Tako nekako zmaguje. V ponedeljek je dobil sploh svoj prvi paralelni veleslalom! V Alta Badii je v finalu ugnal Francoza Thibauta Favrota, ki je vpisal svoj največji uspeh doslej. Favrot je na poti do finala izločil rojaka Alexisa Pinturaulta in Norvežana Henrika Kristoffersna, Pinturault pa se je tolažil s tretjim mestom. »To tekmovanje mi je čudno, tudi zato, ker je treba večkrat na start,« se je čudil Hirscher, ki je na koncu le priznal, da mu zmaga veliko pomeni.

»Za menoj sta dva zelo zahtevna dneva v Alta Badii. V tem trenutku se počutim izvrstno, predvsem pa sta prisotni absolutna volja in želja po zmagi. Pa saj sem to premogel že v preteklih sezonah. Poudariti moram, da se vso sezono izvrstno odziva tudi material, ki ga uporabljam,« je povedal 29-letni Hirscher, ki je nastopil na 228. tekmi v svetovnem pokalu in prismučal 128. na oder za zmagovalce. Z zmago v Italiji je postavil nov mejnik v karieri – zdaj je pri 62 zmagah. S tem se je poravnal z rojakinjo Annemarie Moser-Pröll. Več zmag od obeh Avstrijcev imata le legendarni Šved Ingemar Stenmark (86) in Američanka Lindsey Vonn (82).
 

Bergant pohvalil smučanje


Pa Žan Kranjec? Paralelne tekme mu ne ležijo. Lani in letos je v Alta Badii izgubil proti istemu tekmecu – Avstrijec Stefan Brennsteiner je slavil z 18 stotinkami zaloge. Kranjec je na koncu zasedel 29. mesto in dobil dve točki za svetovni pokal. »Nisem se znašel,« je priznal Kranjec.

»Izgubljal je predvsem na startu oziroma do prvih, drugih vrat. V prvi vožnji je zmagal, res pa je, da je bila rdeča proga neprimerno hitrejša kot modra. Potem je na modri progi, na skoku, imel težave in nato časovno izgubljal do cilja. Je izgubil, smučal pa je precej v redu,« je bil bolj kot Kranjec zgovoren trener Klemen Bergant, ki je z ekipo nemudoma odpotoval v dobre tri in pol ure oddaljeni avstrijski Saalbach, ki bo danes in jutri gostil veleslalom in slalom. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije