NOGOMET

Vrtnice bi zbodle samozavestne zmaje

Zaradi zimskih razmer ta vikend le ena tekma nogometnih prvoligašev. Gorica začenja drugi del sezone, Olimpija po nadgradnjo zmage s Celjem.
Fotografija: Nigerijec Bede Amarachi Osuji bo jutri glavni adut v napadu Gorice. Foto: Uroš Hočevar
Odpri galerijo
Nigerijec Bede Amarachi Osuji bo jutri glavni adut v napadu Gorice. Foto: Uroš Hočevar

LJUBLJANA – Ker zima izdatno upravičuje svojo naravo, so slovenski nogometni prvoligaši prisiljeni v glavnem počivati. Ta vikend bo na sporedu le ena tekma 20. kroga v Prvi ligi Telekom Slovenije, na severnem Primorskem se bosta jutri ob 16.55 pomerili Gorica in Olimpija. Goričani so zaradi zimskih razmer prejšnji vikend ostali brez tekme v Krškem, Olimpija je doma premagala Celje. »S preložitvijo tekme se je podaljšalo obdobje nestrpnosti pri igralcih, po drugi strani pa smo pridobili teden časa pri zdravljenju poškodb,« je svetlo plat odpovedi predstavil trener Gorice Miran Srebrnič, ki ga skrbi vrsta poškodovanih varovancev. »Grega Sorčan, Miha Gregorič, Rok Grudina in Jaka Kolenc bodo odsotni krajši čas. Andrija Filipović bo poškodbo zdravil dlje časa, Miran Burgić se počasi vključuje v delo z ekipo, Kyrian Nwabueze pa mora na dodatne preiskave srca, njegova prihodnost je negotova,« je Srebrnič nanizal zdravstvene težave modro-belih pred začetkom drugega dela državnega prvenstva, v katerem bodo naskakovali uvrstitev v evropsko tekmovanje.


Po jesenskem delu Goričani zasedajo peto mesto, pozimi jih je zapustil odlični vezist Rifet Kapić, novinci pa so vezista Matej Šantek in Marko Tešija, štoper Matteo Tomiček in napadalec Semir Smajlagić, ki pa se je žal poškodoval na pripravljalni tekmi in mora na operacijo kolena. »Poiskali smo igralce, ki so perspektivni, hkrati pa nam lahko pomagajo pri doseganju naših ciljev. Zadovoljen sem z njim, saj so pridni in delavni. Zdaj premoremo širši izbor igralcev, kar nam bo prišlo še kako prav v natrpanem urniku tekem, ko bomo igrali vsake tri do štiri dni. Tomiček že odločno kaže, da si zasluži mesto v prvi postavi,« je pojasnil Srebrnič, ki čaka na uspešno vrnitev dolgo poškodovanega vezista Amela Džuzdanovića. »Leto in pol je bil zunaj pogona, upam, da se bo vrnil na prejšnjo raven. Z njim moramo biti pazljivi in potrpežljivi,« opozarja strateg goriških vrtnic, ki se bodo aprila v polfinalu pokalnega tekmovanja pomerile z Aluminijem. No, že jutri pa bodo gostili ljubljanske zmaje. »Ljubljančani so proti Celju pokazali svojo kakovost, pa tudi Celjani so odigrali dobro, zaslužili bi si vsaj točko. Olimpija je favorit, mi pa moramo verjeti v svoje sposobnosti in se dobro postaviti na igrišču. Računam, da se bo izrazila naša hitrost predvsem v nasprotnih napadih. V zadnjih dveh letih smo v težkih razmerah dosegali rezultate nad pričakovanji. Jaz sem prvi, ki bi rad ponovil te dosežke, a se moramo zavedati, da smo tekmeci vse bolj izenačeni. Gremo od tekme do tekme, želimo si osvojiti vsaj četrto mesto,« je osnovni cilj sezone razkril Miran Srebrnič. Preostale štiri tekme so preložene na april. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije