NBA

Za samozavestnega Dončića liga NBA ni nič strašnega

Novinec teličkov še naprej navdušuje gledalce v Dallasu. Nastaja knjiga o slovenskem zvezdniku, ta ji nasprotuje.
Fotografija: Luka Dončić gledalce v Dallasu s svojo igro še naprej navdušeno dviga na noge. FOTO: AP
Odpri galerijo
Luka Dončić gledalce v Dallasu s svojo igro še naprej navdušeno dviga na noge. FOTO: AP

DALLAS – Košarkarji kluba Dallas Mavericks so v ligi NBA doma s 122:119 premagali New Orleans Pelicans in končali niz šestih porazov. Veliko zaslug za zmago ima novinec Luka Dončić, ki je bil z 21 točkami prvi strelec domače zasedbe, zbral pa je še 10 podaj in devet skokov ter je tako le za en skok zgrešil trojni dvojček. Devetnajstletni slovenski zvezdnik je zadel 11 od 12 prostih metov in z njimi v zadnje pol minute prispeval zadnje tri točke na tekmi.
Luka Dončić gledalce v Dallasu s svojo igro še naprej navdušeno dviga na noge. FOTO: AP
Luka Dončić gledalce v Dallasu s svojo igro še naprej navdušeno dviga na noge. FOTO: AP

Dončić je zgrešil vseh pet metov za tri točke in zadel le pet od 13 poskusov iz igre, vendar je bil uspešen s črte prostih metov, še posebno v zaključku tekme. Slovenskemu novincu so gledalci ob koncu znova vzklikali: »HalleLuka« in »MVP, MVP, MVP«. Pohvala pa je šla tudi v nasprotno smer. »Tu v Dallasu imam zelo rad navijače. So izjemni in nas zelo podpirajo, kar izjemno cenim,« je dejal Dončić. O njegovi igri se je razgovoril trener gostov iz New Orleansa Alvin Gentry.

»Ni pomembno, koliko je star, 14 let ali več. Je res izjemen igralec, zelo pameten. Pošteno rečeno, je poklicni igralec že od svojega petnajstega leta, in to ni nič novega zanj. Že vso mladost igra proti odraslim možem in igre zdaj v ligi NBA niso zanj nič strašnega. Zaveda se tudi, da je dober igralec in je zato samozavesten. Rad vidim to njegovo samozaupanje, saj obenem ni predrzno. Lahko igra proti komur koli, obenem pa je ekipni igralec, igra za moštvo. Saj vidite to kemijo in vse, kar se dogaja okrog njega, ko je na parketu. Je košarkar, ki res zelo rad igra in pri tem neizmerno uživa,« je povedal Gentry.

O tem, na koga od velikanov NBA ga spominja, je rekel: »Je preprosto Luka. To je vse, kar mora biti. Ni treba, da je kdo drug ali da koga posnema. Naj bo kar Luka še naprej.« Ekipi se bosta vnovič pomerili v noči na soboto v New Orleansu, Dallas pa je zdaj s 16 zmagami in 17 porazi na 12. mestu v zahodnem delu lige.
 

Premlad za biografijo


Je pa Luka Dončić tudi opomnil, da biografija oziroma knjiga o njem, ki naj bi predvidoma izšla ob njegovem 20. rojstnem dnevu 28. februarja naslednje leto, ni avtobiografija, saj pri njenem nastanku ni sodeloval in si je niti ni želel. Knjigo sta sicer napisala novinarja, Srb Vlada Stanković in Ljubljančan Igor Đurović, predvidoma bo najprej izšla v Sloveniji in Srbiji, nato pa še v ZDA in Španiji. Avtorja pišeta o Dončićevem življenju in uspehih od začetkov v Ljubljani, zgodnjega odhoda v Španijo k madridskemu Realu ter prestopa k Dallas Mavericks v ligo NBA.

»Pri biografiji nisem sodeloval, pravzaprav sem nasprotoval njenemu nastanku, ker sem mnenja, da sem za tovrstno zvrst knjige še premlad. Gospod Stanković nas je kontaktiral še v času, ko sem igral za Real Madrid, z željo, da sodelujem pri nastanku knjige, a sem že takrat ponudbo jasno odklonil. Ravno zato, ker je knjiga nastala kljub mojemu nasprotovanju, ne podpiram kakršnega koli oglaševanja te biografije z mojim imenom,« je sporočil Dončić.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije