SKOKI

Zaradi domačega kosila zavrnil torto

Timi Zajc že komaj čaka preizkušnje v Vikersundu. Tekmeci se bojijo, da bo postal nepremagljiv.
Fotografija: Timi Zajc ima v zadnjem obdobju veliko razlogov za nasmeh. FOTO: Roman Šipić
Odpri galerijo
Timi Zajc ima v zadnjem obdobju veliko razlogov za nasmeh. FOTO: Roman Šipić

LJUBLJANA – Na včerajšnji novinarski konferenci so Timija Zajca, ki je v petek prišel, videl in zmagal ob ognjenem krstu na letalnici v Oberstdorfu, presenetili s torto. Toda 18-letni smučarski skakalec iz Hramš pri Dobrni jo je prijazno zavrnil.
Timi Zajc ima v zadnjem obdobju veliko razlogov za nasmeh. FOTO: Roman Šipić
Timi Zajc ima v zadnjem obdobju veliko razlogov za nasmeh. FOTO: Roman Šipić

»Doma me čaka kosilo,« je v smehu odvrnil trinajsti slovenski zmagovalec tekem za svetovni pokal in v pogovorih s predstavniki sedme sile večkrat podoživel svoj največji uspeh doslej v mladi karieri. »Glede na to, da sem bil sploh prvič na tako veliki napravi in da smo tisti dan opravili kar pet poletov, je bilo zame vse skupaj izjemno naporno, še posebno iz psihološkega vidika,« je zaupal Zajc in ponovil, da ga je bilo pred krstnim poletom malce strah na vrhu zaletišča.

»Ne vem, kako bi opisal svoje občutke, bilo je približno tako kot takrat, ko sem šel kot otrok na kakšno večjo skakalnico. Bil sem poln adrenalina, srce mi je začelo hitreje bíti, noge pa so bile bolj mehke kot običajno. Zaradi tega sem šel bolj na varno, toda kljub temu že takoj v prvem poskusu preletel 200 metrov (217 m), s čimer sem presenetil tudi samega sebe,« je pripomnil veliki up SSK Ljubno BTC, ki med vzpenjanjem proti vrhu zaletišča zares ni vedel, kaj naj pričakuje.

Niti sanjalo se mu ni, kako daleč in visoko lahko meri v poletih. Kljub izvrstni premieri za uradni trening, po katerem je v nadaljevanju le še užival v letenju, na to, da bi lahko zmagal, niti pomislil ni.
 

Počitek mu bo koristil


Ker je bila že naslednji dan na sporedu naslednja tekma, časa za proslavljanje ni bilo. »Z reprezentančnimi kolegi smo se zvečer malo podružili in odigrali nekaj računalniških igric, potem pa smo se že dokaj kmalu odpravili spat,« je razkril Zajc in glede odziva tekmecev pristavil, da so bili videti presenečeni, ker je zmagal.

Pri nekaterih je dobil celo občutek, da so se ustrašili, da bo v takšnem slogu tudi nadaljeval in postal nepremagljiv. Kot je večkrat dejal, je letenje zares nekaj posebnega. »Zato že komaj čakam naslednje preizkušnje na letalnici (med 15. in 17. marcem v Vikersundu),« je poudaril Timi, ki bo konec tedna izpustil prireditev za svetovni pokal v Lahtiju.

»Menim, da mi bo počitek kar prav prišel, v Oberstdorfu sem bil namreč kar precej utrujen. V tem času bom tudi preizkusil novo opremo in poskušal še nadgraditi svojo tehniko skakanja, da bom šel nato spet lačen skokov in tekem v Willingen (med 15. in 17. t. m.),« je pojasnil v tej sezoni najboljši slovenski skakalec, ki zaradi podviga v Oberstdorfu ne bo spreminjal svojih ciljev.


Še naprej bo meril med elitno deseterico in upal na še kakšen takšen presežek, kakršen mu je poleg zmage na letalnici Heinija Klopferja uspel tudi z drugim mestom v Saporu. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije