KOŠARKA

Črna luknja za slab začetek zmajev

Košarkarji Cedevite Olimpije so v drugem polčasu zapravili zmago proti FMP.
Fotografija: Olimpija ni našla poti iz krize. FOTO: Dragana Stjepanović/ABA
Odpri galerijo
Olimpija ni našla poti iz krize. FOTO: Dragana Stjepanović/ABA

Odlično se je začela sezona Cedevite Olimpije v jadranski ligi, a veselje ni trajalo dolgo. Popoln strelski mrk v drugem polčasu, ki je odnesel možnosti za zmago v Železniku proti FMP (62:75), lahko služi kot opozorilo pred nadaljevanjem sezone: le če bo Olimpija s pravim pristopom igrala vseh 40 minut, se lahko bori za zmago.

Prvi polčas uvodne tekme Cedevite Olimpije lahko hrabri ljubljanske navijače. Agresivna obramba kljub nekaterim luknjam pod košem ni popuščala, s hitrim prehodom v napad so si Ljubljančani ustvarjali lahke mete pod obročem, nezgrešljiv je bil Devin Robinson (18 točk, v prvem polčasu iz igre 7/7 za dve). Po nekaj ukradenih žogah v drugi četrtini se je Olimpija odlepila in na polčas odšla z obetavno prednostjo sedmih točk.

Možnosti ni bilo več

Do tu je vse bilo videti dobro, varovanci Zvezdana Mitrovića so bili videti podobno kot na pripravljalnih tekmah. Črnogorski strateg je poudarjal, da se še spoznava z igralci in da bo zanimivo videti, kako se bodo odzvali v težkih trenutkih. Odgovori, ki jih je prejel v Železniku, so lahko razlog za skrb. FMP je iz slačilnice prišel z agresivno obrambo, ki je odrezala ljubljanske organizatorje igre od preostanka ekipe. Začele so se vrstiti napake, zmaji več kot deset minut niso dosegli koša, po delnem izidu 24-0 za izkušeno in uigrano moštvo FMP možnosti za vrnitev ni bilo več. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije