VELIKA FAVORITINJA

Danes se spet bori Alžirka, ki ji očitajo, da je moški. Njena kvota na zmago pove vse

Dvoboj med Imane Khelif in Janjaem Suwannapheng bo danes zvečer ob 22.34. Ob 22.50 se bosta v drugem polfinalu pomerili boksarki Nien-chin Chen in Yang Liu.
Fotografija: O Imane Khelif se te dni veliko govori. FOTO: Peter Cziborra Reuters
Odpri galerijo
O Imane Khelif se te dni veliko govori. FOTO: Peter Cziborra Reuters

Današnji polfinalni boksarski dvoboj na olimpijskih igrah med Alžirko Imane Khelif in Tajko Janjaem Suwannapheng bo pritegnil veliko pozornosti svetovne javnosti. Glavni razlog je seveda dogajanje v zvezi z Alžirko, ki ji nekateri očitajo, da je moški. Sodeč po stavnicah, bi morala dvoboj gladko dobiti Khelifova.

Spletna stran bwin vidi Alžirko kot veliko favoritinjo, saj je bila v času pisanja tega članka kvota na njeno zmago le 1,06. Na zmago nasprotnice pa kar 8,00. 

Suwannaphengova se je do polfinala na igrah prebila z zmagama proti Brigitte Mbabi iz Demokratične republike Kongo in Turkinji Busenaz Surmeneli. Oba dvoboja je dobila po deljeni sodniški odločitvi. Khelifova se je v polfinale uvrstila lažje. S soglasno sodniško odločitvijo je premagala Madžarko Luco Anno Hamori, proti Italijanki Angeli Carini pa se ji ni bilo treba dolgo boriti, saj je bil dvoboj prekinjen že po 46 sekundah. Prekinila pa ga je Italijanka.

Dvoboj med Khelifovo in Suwannaphengovo bo danes zvečer ob 22.34. Ob 22.50 se bosta v drugem polfinalu pomerili boksarki Nien-chin Chen in Yang Liu.

image_alt
Kaos na tiskovni konferenci zaradi Imane Khelif: To je najbolj nora stvar, na kateri sem bil

image_alt
Znani Youtuber italijanski boksarki Angeli Carini, ki je odstopila na OI, ponudil nekaj velikega

Na letošnjih olimpijskih igrah se je veliko govorilo tudi o tajvanski boksarki Lin Yu-ting. Mednarodna boksarska zveza (IBA) jo je namreč, tako kot Khelifovo, diskvalificirala na lanskem svetovnem prvenstvu zaradi neprimernih rezultatov testa spola. Tudi ona je velika favoritinja v jutrišnjem polfinalnem dvoboju peresne kategorije proti Turkinji Esri Yildiz. Na stavnici bwin je bila kvota na njeno zmago le 1,1, na zmago nasprotnice pa 6,5.

Lin Yu-ting je velika favoritinja za zmago v polfinalni borbi. FOTO: Peter Cziborra Reuters
Lin Yu-ting je velika favoritinja za zmago v polfinalni borbi. FOTO: Peter Cziborra Reuters

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije