OLIMPIJSKE IGRE

Djoković je novi olimpijski prvak v tenisu! Poglejte, kdo iz Slovenije je na stadionu navijal zanj (FOTO)

Djoković je dvoboj zmagal z 2:0 v nizih. Oba niza je dobil v »tie-breaku«.
Fotografija: Dosegel je nov velik uspeh. FOTO: Edgar Su Reuters
Odpri galerijo
Dosegel je nov velik uspeh. FOTO: Edgar Su Reuters

V velikem finalu olimpijskega teniškega turnirja sta se udarila Novak Djoković in Carlos Alcaraz. V dvoboju velikih zvezdnikov tega športa, med katerima je 16 let razlike, se je zmage z 2:0 v nizih veselil Srb.

Prvi niz je bil povsem izenačen, tekmeca sta bila praktično do potankosti enakovredna. Že uvodne igre so trajale dolgo, oba, predvsem Alcaraz, sta imela nekaj priložnosti za odvzem servisa tekmecu, a so ostale neizkoriščene. V deveti igri je Đoković ubranil pet brejk priložnosti Španca in na svoj servis povedel 5:4 v igri.

Srb je imel pri prednosti 6:5 na servis Alcaraza žogico za brejk in zaključno žogico za niz, a se je Španec ubranil in že tako izjemno dolgi prvi niz poslal še v podaljšano igro. Navijače v teniškem kompleksu Roland Garros sta velika teniška mojstra v prvem nizu z več mojstrovinami in rešenimi žogicami tudi v tie-breaku zabavala več kot uro in pol. Z 1:0 pa je le povedel Đoković, ki je izkoristil prvo od treh zaključnih žogic v njem.

A to je bil zgolj začetek prave teniške poslastice, tudi za zgodovino, saj se drugi niz ni ne začel ne nadaljeval nič kaj bolj enostransko. Igralca sta še naprej uspešno zaključevala in dobivala igre na lasten servis. Tako tudi v drugem nizu gledalci niso bili priča niti enemu brejku, za razliko od prvega pa je tokrat Đoković niz poslal v podaljšano igro.

Toda če je bil do tega trenutka drugi niz povsem po notah prvega, kar se tiče vrstnega reda točk, le v obratni smeri, saj je prvi serviral Alcaraz, pa podaljšana igra ni minila po željah mladega Španca. Epsko predstavo je Nole kronal še z nekaj izvrstnimi potezami v tie-breaku in si priigral štiri zaključne žoge za zlato medaljo, a jih sploh ni potreboval, saj je zaključil že s prvo in na pariškem pesku končal v solzah.

Na dvoboju zlati slovenski kapetan

Na finalnem dvoboju je bil tudi Goran Dragić, ki je na svojem Instagram profilu objavil več zgodb. Z objavami je pokazal, da navija za Srba, tako da je bil z razpletom zagotovo zelo zadovoljen. Pred dvobojem je srečal tudi znan obraz iz lige NBA, in sicer nekdanjega zvezdnika lige Granta Hilla, s katerim sta se prešerne volje nastavila fotografskemu objektivu.

Legendarni slovenski košarkar, brez katerega bi slovenska košarkarska reprezentanca leta 2017 na evropskem prvenstvu težko osvojila zlato medaljo, bo imel ta mesec, natančneje 24. avgusta, v Stožicah poslovilno tekmo. Vstopnice zanjo so bile že zdavnaj razprodane.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije