EP V KOŠARKI 2022

Slovenija ugnala tudi Francijo, Dončić dal 47 točk (VIDEO)

Košarkarji Slovenije so v 5. krogu evropskega prvenstva premagali Francijo z 88:82.
Fotografija: Luka Dončić je v prvem polčasu natresel Francozom kar 27 točk. FOTO: Thilo Schmuelgen, Reuters
Odpri galerijo
Luka Dončić je v prvem polčasu natresel Francozom kar 27 točk. FOTO: Thilo Schmuelgen, Reuters

Košarkarji Slovenije so osvojili prvo mesto v svoji predtekmovalni skupini evropskega prvenstva v Kölnu. V petem nastopu so kljub odsotnosti poškodovanega Mika Tobeyja premagali Francijo z 88 : 82 (20 : 19, 44 : 40, 64 : 64). Luka Dončić je s 47 točkami postal drugi najboljši strelec na eni tekmi evropskih prvenstev.

Takole pa je zadonela slovenska himna pred začetkom tekme: 

Slovenija se bo v soboto v osmini finala v Berlinu pomerila s četrtouvrščeno ekipo iz skupine A Belgijo. Čeprav so naši nesporni favoriti, ne sme biti nikakršnega podcenjevanja, Belgijci so namreč v predtekmovanju premagali zmagovalko skupine Španije.

Da se ne bi ponovil Berlin izpred 29 let ...

Nikakor ni odveč spomniti niti na to, kar se je zgodilo na evropskem prvenstvu leta 1993. V kateri državi in v katerem mestu? V Nemčiji, v Berlinu. Takrat je v predtekmovanju Belgija povozila Slovenijo z 82 : 61 in jo izločila s prvenstva. V naši reprezentanci, ki jo je vodil selektor Janez Drvarič, so bili tedaj med drugim Jure Zdovc, Jaka Daneu, Teoman Alibegović, Mario Kraljević, Marko Tušek, Roman Horvat, Slavko Kotnik ...

Preberite še: 

image_alt
Slovenska prevlada na nemških tleh: domačinom spodnesli tla pod nogami

Luka je sicer danes dosegel 47 točk ob metu 15 : 23 (trojke 6 : 11; prosti meti 11 : 12), ob tem pa je za statistični indeks 47 zbral še 7 skokov in 5 podaj (ob 4 izgubljenih žogah). Goran Dragić je dodal 14 točk.

Preberite še: 

image_alt
Oglasila se je Dončićeva mama: »Vedno stojim za tem, da obvarujem svojega sina in od tega nikoli ne bom odstopala«

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije