NBA

Dončić zasenčil Curryja, nato predčasno odšepal s parketa (VIDEO)

Dallas je ob počastitvi Nowitzkija premagal Golden State.
Fotografija: FOTO: Jerome Miron, Usa Today Sports
Odpri galerijo
FOTO: Jerome Miron, Usa Today Sports

Košarkarji Dallasa so ob počastitvi Dirka Nowitzkija (njegov dres s številko 41 so 'upokojili' – dvignili so ga na vrh dvorane in te številke ne bo imel več noben igralec Dallasa) pred domačimi navijači premagali najboljšo ekipo zahodne konference Golden State Warriors z 99 : 82. Luka Dončić je bil najboljši strelec Dallasa s 26 točkami, temu pa je dodal še 8 podaj in 7 skokov.

Pri Dallasu, ki je peti v zahodni konferenci, je manjkal Kristaps Porzingis, a je teksaška ekipa prvič v sezoni nanizala štiri zmage. Pri gostih Stephen Curry ni imel svojega večera, ob skromnem metu iz igre 5 : 24 je zbral 14 točk, čemur je dodal še 9 skokov in 5 podaj.

Dončić, ki je igral agresivno in zadel 10 od 12 prostih metov, je dve minuti pred koncem odšepal z igrišča in se ni vrnil, a dejal, da to ni imelo povezave z načetim gležnjem.

Denver je brez poškodovanega Vlatka Čančarja izgubil proti Utahu s 115 : 109, čeprav je blestel Nikola Jokić s 26 točkami, 21 skoki in 11 podajami. Pri Utahu je izstopal Bojan Bogdanović s 36 točkami in 13 skoki.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije