TOUR

Druga etapa Toura skozi dnevno sobo Primoža Rogliča

Trasa bo potekala prek slovitega klanca San Luca nad Bologno.
Fotografija: Primož Roglič. FOTO: Stephane Mahe/Reuters
Odpri galerijo
Primož Roglič. FOTO: Stephane Mahe/Reuters

Na 111. kolesarski dirki po Franciji bo danes na sporedu druga etapa od Cesenatica do Bologne (199,2 km). Trasa bo potekala prek slovitega klanca San Luca nad Bologno, na katerega ima dobre spomine predvsem slovenski as Primož Roglič. Kot četrti v skupnem seštevku bo etapo začel še drugi slovenski zvezdnik Tadej Pogačar.

Po vroči prvi etapi od Firenc do Riminija bo danes na sporedu še ena zahtevna preizkušnja na poti proti severu Italije.

Pogačar je prvi dan Toura sprintal za bonifikacijske sekunde, a zaostal za Belgijcem Woutom Van Aertom (Visma-Lease a Bike). Oba pa sta bila pet sekund za dvojcem ekipe DSM-firmenich PostNL, ki je pred razredčeno glavnino ohranila prednost v zadnjem delu etape. Rumeno majico bo tako nosil Francoz Romain Bardet.

Pogačar in Roglič (Red Bull-BORA-hansgrohe), ta je prvo etapo sklenil kot 34., v skupnem seštevku zaostajata 15 sekund, prihajata pa na teren, na katerem sta beležila odlične izide.

Predvsem Roglič je na klanec San Luca (1,9 km/10,6 %), ki ga bodo v zadnjih 33 km prečkali dvakrat, slavil že štirikrat. Najboljši je bil v vožnji na čas prve etape Gira 2019 ter nato še trikrat na dirki po Emiliji (2019, 2021, 2023).

Pogačar na San Luci še ni slavil, po Emiliji je bil dvakrat drugi (2022, 2023), lani ga je tam za eno sekundo ugnal prav 34-letni Kisovčan.

Tokrat bo San Luca del francoske pentlje. Karavana se bo iz Cesenatica podala ob 12.35, najboljše pa na cilju pričakujejo okoli 17.20.

Na dirki nastopajo še trije Slovenci, Jan Tratnik (Visma-Lease a Bike), Matej Mohorič (Bahrain-Victorious) in Luka Mezgec (Jayco-AlUla). V prvi etapi so zasedli 59., 80. oziroma 140. mesto.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije