ČETRFINALE

Euro 2024: Francozi po enajstmetrovkah poslali Portugalsko z Ronaldom domov (FOTO)

Nogometaši Francije po zmagi po enajstmetrovkah proti Portugalski drugi polfinalisti EP.
Fotografija: FOTO: Franck Fife Afp
Odpri galerijo
FOTO: Franck Fife Afp

Reprezentanca Francije je drugi polfinalist nogometnega evropskega prvenstva v Nemčiji. V drugem četrtfinalu so Francozi v Hamburgu po streljanju enajstmetrovk premagali Portugalsko s 5:3 (0:0, 0:0). V prvem četrtfinalu so Španci po podaljšku z 2:1 premagali gostitelje Nemce.

     

 

 

Francozi so do četrtfinala prišli po zmagi in dveh nedoločenih rezultatih v skupini, v osmini finala so premagali Belgijo. Portugalci pa so po dveh zmagah in enem porazu osvojili prvo mesto v predtekmovalni skupini, v osmini finala pa so po enajstmetrovkah premagali Slovenijo.

Po rednem delu in podaljških zadetkov ni bilo. Pri strelih z bele točke so za Francijo zadeli Ousmane Dembele, Youssouf Fofana, Jules Kounde, Bradley Barcola in Theo Hernandez, za Portugalsko pa Cristiano Ronaldo, Bernardo Silva in Bruno Mendes.

Današnja zmagovalca četrtfinala že sestavljata prvi polfinalni par, tekma Španija - Francija bo na sporedu v torek v Münchnu.

FOTO: Wolfgang Rattay Reuters
FOTO: Wolfgang Rattay Reuters
FOTO: Javier Soriano Afp
FOTO: Javier Soriano Afp
FOTO: Franck Fife Afp
FOTO: Franck Fife Afp

V soboto bosta na vrsti še zadnja dva četrtfinalna obračuna. Ob 18. uri bosta v Düsseldorfu igrala Anglija in Švica, ob 21. pa v Berlinu še Nizozemska in Turčija. Zmagovalca teh dvobojev se bosta v polfinalu pomerila v sredo v Dortmundu.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije