MOTOKROS

Gajser spet blestel, lov na naslov prvaka ostaja odprt

Na dirki za VN Gardskega jezera je bil drugi.
Fotografija: Tim Gajser. FOTO: Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
Tim Gajser. FOTO: Jože Suhadolnik

Motokrosist Tim Gajser je na dirki za VN Gardskega jezera v Pietramurati osvojil drugo mesto, potem ko je bil četrti v prvi vožnji in najhitrejši v drugi. Zmagal je Švicar Jeremy Seewer. V seštevku SP ima le eno točko zaostanka za Francozom Romainom Febvrom. Pred začetkom današnje dirke je imel v SP tri točke zaostanka za Nizozemcem Jeffreyjem Herlingsom, ki je zdaj na tretjem mestu, z dvema točkama zaostanka za Gajserjem.

V prvi vožnji kandidati za naslov niso začeli v ospredju, a je Gajser na začetku na šestem mestu zadržal za seboj oba tekmeca. Po šestih krogih ga je Francoz prehitel in se nato podal v lov še za preostalimi tekmeci, Herlings pa je Gajserja ujel in prehitel v 10. krogu. Vožnjo je sicer dobil Seewer, Febvre je bil drugi, Herlings tretji, Gajser pa četrti.

Drugo vožnjo je Gajser odpeljal precej bolje, se v drugem krogu po dobrem startu prebil v vodstvo in tam ostal do konca. V seštevku dirke je to pomenilo drugo mesto, saj je bil boljši Seewer, ki je to vožnjo končal na drugem mestu. Preostala dirkača v boju za naslov Febvre in Herlings sta to vožnjo končala na tretjem in četrtem mestu.

Pancar do novih točk

V razredu MX2 je že znan svetovni prvak za letošnjo sezono – to je Francoz Maxime Renaux. Jan Pancar je dobil nove točke za SP, v prvi vožnji je bil 20., v drugi 16., skupno na dirki pa 19. V SP pa je zdaj 20. s 108 točkami.

Do konca sezone sta še dve dirki v Mantovi, 7. in 10. novembra.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije