SMUČARSKI SKOKI

Kakšen uspeh! Slovenski skakalec prvič na stopničkah

Na drugi stopnički je z uspehom kariere, prej je bilo to peto mesto iz Wisle, pristal komaj 18-letni Timi Zajc. Tako je postal prvi skakalec, rojen po 1. januarju 2000, ki je stopil na zmagovalni oder.
Fotografija: Timi Zajc. FOTO:  Reuters
Odpri galerijo
Timi Zajc. FOTO:  Reuters

SAPORO – Mladi slovenski smučarski skakalec Timi Zajc, ki se je vso sezono uvrščal med 'top 10' v svetovnem pokalu, je na Japonskem prebil led in se v Saporu prvič v karieri prebil na stopničke. Zajc (238,8 točke) je zaostal le za zmagovalcem, Avstrijcem Stefanom Kraftom (248,2), tretji je bil najboljši skakalec to zimo, domačin Rjoju Kobajaši (236,6).

Kraft, ki je po sobotni dobil še današnjo tekmo v Saporu, je skupno slavil še 15. zmago v svetovnem pokalu ter tretjo zaporedno to sezono. »Za menoj je izjemen konec tedna. Moji skoki danes so bili celo boljši kot včeraj. Zelo dobro mi gre, uživam in seveda sem imel tudi nekaj športne sreče,« je po tekmi dejal avstrijski skakalec.

Na drugi stopnički je z uspehom kariere, prej je bilo to peto mesto iz Wisle, pristal komaj 18-letni Zajc. Tako je postal prvi skakalec, rojen po 1. januarju 2000, ki je stopil na zmagovalni oder. »To je super! Zelo sem vesel prvih stopničk v karieri. Dolgo popotovanje na Japonsko se mi je vsekakor izplačalo,« je po drugem mestu dejal mladi skakalec.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije