NBA

Luka Dončić prvič čez magično mejo 50 točk

To je bila 33. zmaga Dallasa v sezoni.
Fotografija: Luka Dončić. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Luka Dončić. FOTO: Reuters

Luka Dončić je z Dallasom proti moštvu Los Angeles Clippers k zmagi 112 : 105 prispeval kar 51 točk, kar je njegov rekord v NBA. Temu je dodal še 9 skokov in 6 podaj. V prvi četrtini je dosegel kar 28 točk. Če bi bolje zadeval proste mete (1/4), bi bilo še boljše. Na koncu se je ustavil pri 51 točkah, iz igre pa je zadel 17 od 26 metov (za tri 7/14, prosti meti 10/14). Igral je 39 minut in 48 sekund ter zbral še ukradeno žogo in blokado. Edini madež v statistiki so izgubljene žoge, izgubil jih je namreč 7.

Čez magično mejo

Dončić je v rednem delu NBA zdaj 12-krat dosegel vsaj 40 točk, v končnici pa mu je to uspelo petkrat. V rednem delu sezone je njegova najboljša znamka pred današnjim dvobojem znašala 46 točk. Toliko točk je dosegel tudi v končnici lani prav proti Clippersom.

To je bila četrta zaporedna zmaga Dallasa, skupno 33.(trenutno je peti na zahodu), ima pa 23 porazov. Dallas je v prestopnem roku ostal brez Kristapsa Porzingisa. Na zadnji dan menjave igralcev so ga skupaj z izborom v drugem krogu enega od prihodnjih naborov poslali v Washington v zameno za branilca Spencerja Dinwiddieja in krilnega košarkarja Davisa Bertansa.

Tudi Goran Dragić je vsaj začasno dobil novega delodajalca, Toronto ga je poslal v San Antonio. Tam pa po poročanju ameriških medijev sploh ne bo zaigral, saj se bo dogovoril za odkup pogodbe. V igri za njegov podpis so Dallas, Milwaukee, Chicago, Clippers, Brooklyn in Golden State.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije