PORAZ, KI BOLI

Slovenske olimpijske sanje so končane, Grki so nadigrali našo reprezentanco

Končni rezultat je bil 96:68.
Fotografija: Luka Dončić FOTO: Aris Messinis Afp
Odpri galerijo
Luka Dončić FOTO: Aris Messinis Afp

Slovenska košarkarska reprezentanca se je v Pireju pomerila z grško reprezentanco v polfinalu kvalifikacijskega turnirja za olimpijske igre. Na tekmi je bila daleč od uspeha, saj je grška vseskozi vodila, na koncu pa zmagala s kar 96:68.

Naša reprezentanca je tekmo začela zelo slabo, saj so Grki že takoj na uvodu povedli z rezultatom 13:0.  Prvi koš za naše je dosegel Luka Dončić. Tudi v nadaljevanju prve četrtine ni bilo prav dosti bolje, saj jo je naša reprezentanca izgubila z rezultatom 32:14. V napadu ni bila razigrana, močno pa je šepala tudi v igri v obrambi. 

Na začetku druge četrtine se je nadaljevala slaba igra naših, saj so Grki povedli že za 23 točk. V naši reprezentanci so bili zaradi nekaterih sodniških odločitev zelo nervozni. Tehnični napaki sta si prislužila Zoran Dragić in Aleksander Sekulić. Nato je naša reprezentanca ob pomoči Dončića in Neba drugo četrtino vseeno dobila z rezultatom 15:19 in na odmor odšla s 14. točkami zaostanka.

Naši reprezentanci ni uspelo. FOTO: Aris Messinis Afp
Naši reprezentanci ni uspelo. FOTO: Aris Messinis Afp

Grki so v uvodu tretje četrtine zadeli dve trojki in rezultat hitro povišali na +20. Našim košarkarjem nato ni uspelo resneje ogroziti Grkov, saj je njihova prednost skozi celotno tretjo četrtino znašala okrog 20 točk. Grki so četrtino dobili z rezultatom 19:17.

Prednost slovenskih nasprotnikov je v zadnji četrtini še narasla in je znašala že 31 točk. Končni rezultat je bil nato 96:68.

Slovenija je imela v napadu razpoložena le Dončića in Josha Neba. Prvi je dosegel 21 točk (k temu je dodal še 7  skokov in 5 asistenc), drugi pa 17 (7 skokov in 1 asistenca). Pri Grčiji je največ točk (19) dosegel Thomas Walkup, dve manj jih je dal Vassilis Toliopoulos.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije