1. SNL

Maribor poln energije v derbi na Bonifiko

Štajerski nogometaši so se uspešno odzvali na poraz v Stožicah. Domžalčani podaljšali svoj niz in napovedali vzpon po lestvici SNL.
Fotografija: Ognjen Mudrinski je strelsko razpoložen, Maribor zmaguje. FOTO: Miloš Vujinović
Odpri galerijo
Ognjen Mudrinski je strelsko razpoložen, Maribor zmaguje. FOTO: Miloš Vujinović

Nogometaši Maribora so uspešno ubranili prvo mesto na lestvici SNL in si z drugo zaporedno zmago povečali samozavest pred četrtkovim derbijem 24. kroga na koprski Bonifiki. Štajerci bi z morebitno novo zmago enemu tekmecu že prizadejali napol usoden poraz v boju za naslov prvaka. Vijolični so se hitro odzvali po porazu na klasiki v Stožicah in potisnili v pozabo klavrno podobo v derbiju z Olimpijo s šestimi točkami iz dveh tekem. Tabor je padel v Ljudskem vrtu po zaslugi srbskega napadalca – Ognjen Mudrinski je zabil oba gola za zmago vodilne ekipe lige. Prvič je začel akcijo Đorđe Ivanović, žogo pa je Mudrinskemu podaljšal Nemanja Mitrović, drugič je Mudrinski – po akciji Marka Alvirja – matiral vratarja Jana Koprivca po samostojnem preigravanju. Štajerci bi lahko zabili še kakšen gol. »Fantje so igrali, kot smo se dogovorili. To so bili pravi odnos na igrišču, prava taktika in ustrezna zbranost. Ob vsem tem me najbolj veseli, da premoremo veliko rezerve. V naslednjih dneh in tednih bomo še močneje delali na tem, da bi lahko igrali osredotočeno vseh 90 minut in v naši igri ne bi bilo nihanj, ki so lahko usodna v tekmah z najboljšimi,« je ocenil mariborski trener Radovan Karanović.

Ne le goli, tudi vpliv

Njegove misli je v analizi po tekmi zasedal Mudrinski, 30-letni napadalec iz Srbobrana v južni Bački v Vojvodini. »Ne gre le za gole, pri njem je treba poudariti dober vpliv na moštvo. Želim mu, da bi mu goli prinesli dodaten motiv za še boljše nadaljevanje drugega dela prvenstva,« je dodal Karanović, potem ko je Mudrinski – Mariboru ga je posodila poljska Jagiellonia – zabil svoj 10. in 11. gol v sezoni ter vsaj začasno na vrhu lestvice strelcev ujel koprskega aduta Maksa Barišića. V četrtek popoldne bo torej dodatno zanimivo, da se bosta v derbiju kroga pomerila prav Koper in Maribor, tudi Barišić in Mudrinski se bosta lahko »pogovorila« o boju za strelsko krono. Tačas ne cvetijo le vijolice, odlično so krenili v sezono tudi Domžalčani, ki jih vodi trener Dejan Djuranović. Pozimi niso posegali v moštvo, kar se jim obrestuje z večjo uigranostjo. Derbi Ljubljanske kotline ob Kamniški Bistrici je z visokim izidom 3:0 pripadel gostiteljem – z dvema goloma in podajo je zablestel Arnel Jakupović –, Bravo bo iskal srečo drugod. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije