SMUČANJE

Največ obetata Meta in Martin

Slovenska četverica v hitrih disciplinah bo premiero doživela v Kanadi. Dekleta so v ZDA, kjer se bo kvartet pomeril v slalomu in veleslalomu.
Fotografija: Martin Čater načrtuje preboj v svetovni vrh. Foto: AP
Odpri galerijo
Martin Čater načrtuje preboj v svetovni vrh. Foto: AP

LJUBLJANA – S selitvijo bele karavane alpskega smučanja iz Evrope v Severno Ameriko bodo na svoj račun prišli tudi alpinci v hitrih disciplinah, ki so v teh dneh v kanadskem Lake Louisu. Fante danes čaka smuk, jutri superveleslalom. Na obeh preizkušnjah bodo slovenske barve branili Martin Čater, Boštjan Kline, Klemen Kosi in Miha Hrobat. Na treningih se je v slovenski vrsti najbolj izkazal Čater, ki je bil na prvem treningu 27., na drugem pa je bil 11. Verjetno pa je prav on tisti, od katerega se lahko največ dobi in pričakuje na tej tekmi. »Za zdaj kaže vse super. Upam, da bom ostal zdrav, da se ne bom kam zvrnil. Grem kar optimistično v sezono, imam visoke cilje, meni se zdijo realni. Želim narediti korak naprej,« razmišlja 25-letni Celjan. »Lani sem želel, da bi se uvrstil med trideset najboljših. Letos imam malce drugačen cilj, predvsem da ostanem v eliti in da na kakšni tekmi sežem po vrhunskih rezultatih, ki res štejejo, ki so odmevni,« Čater ne skriva ambicij po najvišjih mestih. Preostali na treningu niso bili konkurenčni, svojo priložnost bodo iskali na tekmi, ki je zadnje in edino pravo merilo.

Eksplozija punc?

V novi svet so se preselile tudi alpinke, ki so v Združenih državah Amerike, kjer sta na sporedu slalom in veleslalom. Na današnji veleslalomski tekmi bo na startu trojica naših tekmovalk Ana Drev, Meta Hrovat in Ana Bucik. Jutri se bo Bucikovi in Hrovatovi pridružila še Maruša Ferk, to pa je kvartet, na katerega računa trenerski štab z glavnim trenerjem Denisom Šteharnikom na čelu. Z največ zadovoljstva je v ZDA pripotovala Meta Hrovat, ki je izvrstno opravila zadnji slalom, kjer postaja konkurenčna, v veleslalomu pa je tako ali tako del elitne petnajsterice. Slabši vtis s prvega veleslaloma bo poskušala popraviti Ana Drev, ki pa ji tekma v Killingtonu ustreza – lani je bila osma, predlani šesta. Dobre občutke bo na ameriškem kompaktnem snegu iskala tudi Ana Bucik, ki se ji pozna, da je v sklepni fazi priprav imela izpad treninga, bolezen in nesrečen padec na bok v oktobru sta pustila posledice. V ZDA je na tem smučišču dvakrat prišla do slalomskih točk. Teh se nadeja tudi Maruša Ferk, ki je na slalomski premieri na Finskem prišla med dobitnice točk. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije