NOGOMET

Naši nogometni klubi za zgodovino

Bravo, Olimpija in Maribor drevi za preboj v 3. krog kvalifikacij za KL.
Fotografija: Trener Brava Aleš Arnol odlično opravlja svoje delo. FOTO: Leon Vidic
Odpri galerijo
Trener Brava Aleš Arnol odlično opravlja svoje delo. FOTO: Leon Vidic

Prvo dejanje kvalifikacij za Uefina tekmovanja je bilo klavrno za Slovence, toda Bravo, Olimpija in Maribor imajo pred današnjimi povratnimi tekmami 2. kroga bojev za konferenčno ligo odlično izhodišče. Bravo bo v Spodnji Šiški (17) branil minimalno prednost pred Zrinjskim iz Mostarja, zeleno-beli v poljskih Glivicah (18) proti Žitomiru, vijolični pa v Craiovi (19) proti Universitatei branijo prednost z 2:0.

Polom Celjanov je bil kot naročen za preostalo trojico slovenskih klubov v Evropi, lepšega opozorila trenerji Aleš Arnol, Victor Sanchez in Ante Šimundža ne bi mogli prejeti. A na obzorju je zgodovinski dosežek, še nikoli doslej se ni zgodilo, da bi v tretjem kvalifikacijskem kolu igrali vsi slovenski klubi. »Čaka nas nova težka preizkušnja. Izpeljati bomo morali popolno tekmo. Iz taktičnega zornega kota zelo zahtevno,« se zaveda Bravov trener Arnol. Šiškarji so v Spodnji Šiški vselej bliže favoriziranim tekmecem, ki še ne sodijo v višji kakovostni razred. Zrinjski je raven višje, ima več evropskih izkušenj in hrvaški »know-how« ter ga ne kaže postavljati v vlogo avstajderja.

Sanchez in Šimundža enotna

Olimpija? »Nikoli ne bomo spreminjali načrta. Zmagati želim na vsaki tekmi,« je pred potjo na Poljsko v Glivice povedal trener Sanchez. Maribor? »Moja želja je vedno ista, želim da zmagujemo. Če bi se šli le branit, se nam ne bi pisalo dobro,« je španskemu kolegu sledil vijolični Šimundža. Olimpija je pod Sanchezovo taktirko trikrat zmagala brez prejetega gola in daje podobo tekmovalnega moštva. Maribor je s Šimundžo že ujel tekmovalnost, a tudi spodrsljaje. Poraz z Botevom je bila poučna izkušnja.

Za slovenske klube je pomemben tudi denarni izkupiček. V primeru napredovanja bosta Bravo in Maribor že zaslužila 1.075.000 evra. Olimpija 900.000 evrov. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije