NOGOMET

Palačinka ni dovolj za gole

S petimi goli na dveh tekmah je zablestel napadalec Aluminija Ibrahim Mensah. Napredek mladega Ganca se skriva v spremembi prehrane.
Fotografija: Ibrahim Mensah je z boljšo prehrano prišel do zadetkov. Foto: nkaluminij.net
Odpri galerijo
Ibrahim Mensah je z boljšo prehrano prišel do zadetkov. Foto: nkaluminij.net

LJUBLJANA – V teh dneh je v Kidričevem videti veliko nasmejanih obrazov. In to z razlogom. Nogometni prvoligaš Aluminij je po nizu porazov najprej v soboto premagal neposrednega tekmeca v boju za obstanek v prvoligaški druščini Triglav iz Kranja (3:1) in mu pobegnil na šest točk prednosti, nato pa je v prvi polfinalni tekmi pokalnega tekmovanja v gosteh premagal Gorico (2:1). Povratna tekma v Kidričevem sledi v četrtek, 12. aprila. »To bo zgodovinski dogodek za naš klub v samostojni Sloveniji. Tudi zato bomo malce kalkulirali s postavo na prvenstveni tekmi z Rudarjem ta vikend. Zdaj lažje dihamo zaradi ugodnega razpleta v prvenstvu. Uvrstitev v pokalni finale je velik prestiž, seveda pa je naš osnovni cilj v tej sezoni obstanek v prvi ligi,« je povedal trener rdeče-belih Oliver Bogatinov, ki je moštvo prevzel pozimi.

Vseh pet zadetkov je na omenjenih dveh tekmah dosegel 23-letni Ibrahim Arafat Mensah, ki je v Kidričevo prišel lani iz Krškega. Ganec je triglavanom zabil hat-trick, pičle tri dni pozneje pa še dva gola Gorici. Kaj je botrovalo takšni strelski eksploziji? »Največ zaslug za to ima kar sam. Ugotovili smo namreč, da je jedel zelo skromno, po treningu ali tekmi se je zadovoljil že samo s palačinko. Po posvetovanju sta z agentom Ambrožem Krajncem poskrbela za korenito spremembo prehranjevanja. Zdaj je fizično močnejši, ob dobrem delu na treningih in pravilnem počitku se mu vse skupaj obrestuje. Ustreza mu tudi naš slog igre, vse bolje se razume s soigralci, tako da že kaže svojo kakovost,« je Bogatinov pojasnil skrivnost varovanca, ki sicer razmišlja in živi zelo asketsko. No, glede prehrane je že bolje, da se je prilagodil zahtevam profesionalnega nogometa. Prej je sicer dosegel le en gol v prvenstvu in tri v pokalnem tekmovanju. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije